Política 21/06/2018

Puigneró atura l'auditoria al CTTI que havia demanat Montoro

L'exministre d'Hisenda la va encarregar per "controlar el funcionament dels serveis informàtics"

Ara
1 min
SENSIBILITAT  01. Tot i que la Generalitat ha liderat la batalla contra l’economia col·laborativa, paraules com les del director general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró (a la foto), podrien anticipar un canvi de sensibilitat en l’executiu.02. Aplicacions com Uber o Airbnb han aixecat polseguera en sectors tradicionals com el taxi o els hotels.

BarcelonaJordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, ha aturat l'auditoria al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) que havia encarregat l'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant l'aplicació de l'article 155. En un comunicat, el departament ha acordat paralitzar l'auditoria, que tenia per missió "controlar el funcionament dels serveis informàtics de la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La voluntat i obligació d'aquest Govern és desfer-nos del 155, també pel que fa a la tecnologia digital", ha defensat Puigneró, que ha avisat que aturarà "qualsevol atac contra els sistemes d'informació de la Generalitat". Segons explica el departament en el comunicat, el consell d'administració del CTTI ha aprovat aquest matí no tirar endavant l'auditoria que, asseguren, "pretenia controlar des de l'Estat tota la xarxa d'aplicacions i els sistemes de protecció i defensa dels serveis informàtics de la Generalitat".

El govern espanyol va ordenar fer una auditoria a tots els sistemes d'informació del CTTI el 30 de novembre de l'any passat, un mes després que el Senat aprovés l'aplicació de l'article 155.

stats