Eleccions
Política 29/11/2010

Pujol: "No sé si em pertoca ser conseller. Potser seré més útil en altres àmbits"

El fins ara portaveu de CiU al Parlament obre la porta a anar-se'n a Madrid. Tampoc no creu que Duran entri al govern

Albert Castellví
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El número 6 per Barcelona de la llista guanyadora de les eleccions d'ahir, Oriol Pujol, ha parlat avui sobre la possible configuració del nou govern. En declaracions a Rac1 i a Els matins de TV3, Pujol ha volgut deixar clar que el futur executiu català encara no està definit, i ha assegurat que no sap si serà conseller. Segons ha dit, ni ell ni cap altre membre del partit no tenen "cap dret adquirit" pel que han fet fins ara, i ha afegit: "Potser seré més útil en altres àmbits. Es pot servir el país des de molts altres llocs, com el partit, el Parlament o Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Justament sobre l'actual líder de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran Lleida, ha dit que "CiU té una tasca molt important per fer a Madrid, i no hi ha ningú millor que ell per fer aquesta feina". Pujol s'ha referit també als possibles noms de consellers que avança avui el diari ARA. Ha assegurat que "són noms que han sonat, tots ells molt vàlids, però també n'hi ha d'altres". De totes maneres, ha conclòs: "No ho puc desmentir".

Tot plegat s'anirà confirmant al llarg de les properes setmanes i, segons Pujol, Artur Mas prometrà el càrrec de president de la Generalitat "entre el 18 i el 25 de desembre".

"Si s'han de comptar independentistes, que m'hi sumin"

A l'hora d'analitzar els resultats d'ahir, l'exportaveu de CiU al Parlament ha assegurat que ell no hi veu un descens de l'independentisme. "A CiU n'hi ha molts", ha dit. I ha continuat: "Si s'han de comptar independentistes, que m'hi sumin". Pujol s'ha referit també a la important caiguda que han sofert els tres partits que fins ara formaven part del govern, que, segons ha admès, no els ha sorprès, perquè ja havien detectat un desgast molt gran del tripartit. Tot i així, diu que l'ha sorprès el gran nombre de vots que han anat del PSC cap a CiU.

stats