Política 11/04/2011

Jordi Pujol demana una consulta sobre l'espoli fiscal

L'expresident ha dit a Girona que el tracte que dóna Espanya a Catalunya és que "el que és meu és meu i amb el que és teu anem a mitges"

Efe
2 min

GironaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha instat avui el govern català i concretament el seu president, Artur Mas, a realitzar una consulta per saber si Catalunya està "disposada a seguir amb l'espoliació fiscal". En el marc d'una conferència a la Universitat de Girona, Pujol ha proposat aquest nou pas després de considerar que el resultat de la consulta independentista a Barcelona, en què ell va fer públic el seu vot favorable, suposa "un toc d'atenció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'haurà de fer d'una altra manera i, probablement, ho decidirà el president de la Generalitat, Artur Mas, però és una votació per saber si estem disposats o no a admetre que segueixi aquesta espoliació fiscal de Catalunya i això és el que s'anomena pacte fiscal", ha exposat. L'expresident considera que les consultes celebrades a diverses poblacions catalanes han estat "un toc d'atenció, de sensibilització, un acte d'afirmació" i ha afegit que, ara, és el moment en què "els actes hauran de tenir la seva transcendència política" i que s'hauran de "pilotar des del Govern i el Parlament".

Pujol ha recordat que, durant "els últims temps, la relació entre Catalunya i Espanya no ha anat bé", ja que la "incomprensió d'Espanya respecte a Catalunya s'ha posat de manifest amb un tracte financer molt injust, molt insolidari". "Tant parlar de solidaritat i, evidentment, no tenen ni idea del que és això de la solidaritat", ha dit Jordi Pujol, que ha definit el tracte que dóna Espanya a Catalunya de la següent manera: "el que és meu és meu i amb el que és teu anem a mitges".

Pujol ha elogiat la feina desenvolupada per l'organització de les consultes independentistes i l'ha comparat amb la consulta sobre la reforma de la Diagonal que va impulsar l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. "Fa uns mesos, l'alcalde de Barcelona es va gastar tres milions d'euros a organitzar una consulta i va treure la meitat de vots i, en canvi, aquesta gent, que ho ha fet amb una sabata i una espardenya, ha tret una votació molt alta", ha apuntat.

stats