NOU CICLE A CATALUNYA
Política 14/12/2010

Pujol demana a Mas que no aparqui l'agenda identitària en primar l'economia

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol fa una crida perquè el futur Govern no aparqui l'agenda identitària en un moment en què l'economia serà la prioritat de l'executiu d'Artur Mas

Efe
1 min
Zapatero parla amb Josep Sánchez Llibre i Josep Antoni Duran i Lleida al Congrés.

BarcelonaEn un editorial en el butlletí electrònic de la seva fundació, el Centre d'Estudis Jordi Pujol, l'expresident català ha advertit de l'"envestida" que està patint els últims temps la identitat i l'autogovern catalans. "Podrien passar tres coses, totes elles negatives. I que són de manual. La primera, que la urgència del tema econòmic i social, és a dir, l'angoixa pel problema econòmic i social, fes oblidar o fins i tot deixar de banda temes de gran transcendència política, competencial i identitària", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Pujol, la segona possibilitat és que "alguns sectors econòmics" de Catalunya pressionessin perquè s'aparquin "qüestions d'autogovern i d'identitat". La tercera hipòtesi, ha explicat, és que des de Madrid s'ofereixi "donar un cop de mà" a Catalunya en el terreny econòmic, a canvi d'acceptar com a definitives les "retallades" de l'autogovern, el "mal finançament" de la Generalitat i el "risc" per a la identitat catalana, "sobretot relacionades amb la qüestió lingüística".

Pujol ha aprofitat per demanar a la societat catalana que doni un vot de confiança al nou Govern que presidirà Artur Mas: "Té sentit que es tingui confiança en el futur Govern. I que des de la societat civil se l'ajudi". Segons ell, "fins i tot l'oposició o part d'ella podria comprendre" que l'acció de govern "no ha de ser sistemàticament boicotejada". Pujol ha instat el futur Govern de CiU a definir aviat les seves prioritats i li ha aconsellat que "deixi molt clar que s'enfrontarà a la situació" de crisi actual "amb decisió, serietat i criteris clars, i amb el coratge que cal tenir quan cal explicar al país la realitat difícil que vivim".

stats