Política 04/12/2012

Jordi Pujol crida a la "resistència" per impedir "l'esborrament" de Catalunya

L'expresident demana una "reacció patriòtica" enfront de l'ofensiva estatal per "residualitzar" la identitat catalana

Ara
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha fet aquest dimarts una crida a la "resistència" davant l'ofensiva estatal que busca un "accelerat i implacable esborrament" de Catalunya. En l'editorial del butlletí del Centre d'Estudis Jordi Pujol hi denuncia un "atac amb tota l'amplitud del front" contra la "viabilitat de Catalunya com a país". A més de "l'asfíxia financera", Catalunya viu, al seu parer, constants invasions competencials i un "atac a fons contra la llengua" que pretén rebaixar el català a la categoria d'idioma "no essencial" amb l'objectiu de "dificultar la integració de la immigració".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot això, utilitzant tota mena de mitjans. Amb una radicalitat total. Amb clara voluntat de destrucció", ha afirmat. Per Pujol, les eleccions del 25-N són una "resposta ferma", tot i que la davallada de CiU permet "un intent d'introduir confusió i inestabilitat en la política catalana". A partir d'ara, ha subratllat, cal una "reacció patriòtica". "Cal que a Catalunya hi hagi una consigna de mobilització moral. Tornem a necessitar aquella mentalitat del 'no serem moguts', de l'esperit de resistència contra l'abús i contra la voluntat d'anar-nos residualitzant. Cal un esperit de barreja de fortalesa i esperança".

Segons Pujol, "tornem als temps de resistència perquè contra nosaltres s'ha tornat a desvetllar l'esperit hostil que vol la nostra residualització, el nostre gradual però accelerat i implacable esborrament". "Cadascú en el seu lloc i fent-ho bé", conclou.

stats