POLÍTICA
Política 06/03/2012

Oriol Pujol, sobre 'Salvados': "L'evolució del meu pare és un termòmetre del que li ha passat al país"

Al fill de l'expresident no el sorprèn l'entrevista de La Sexta. Jordi Pujol va admetre per a tot Espanya que votaria 'sí' a la independència

Ara
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, no el sorprenen les paraules del seu pare, l'expresident Jordi Pujol, diumenge passat a 'Salvados'. En la conversa amb Jordi Évole, emesa per a tot Espanya, l'expresident admet que en un referèndum d'independència votaria 'sí', a diferència d'anys enrere, que hauria votat 'no'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Oriol Pujol ha dit que el seu pare ha viscut un 'crescendo' en els últims anys, i que això es va poder copsar al programa de La Sexta. Oriol Pujol ha admès que, en part, el pare ha acabat donant la raó al fill i ha evolucionat cap al sobiranisme. "El president Pujol d'independentista no s'hi ha tornat, li han fet tornar. Per això Pujol apel·la a la casa reial. És un procés d'Espanya cap els plantejaments de possible encaix als que ha dedicat pràcticament tota la seva vida", ha dit. L'expresident de la Generalitat diu en un moment de la conversa amb Jordi Évole que al rei no li agradaria l'entrevista.

El fill de l'expresident també ha revelat que molts cops, en relació a la qüestió sobiranista, li han dit: "Sembla mentida que no et semblis al teu pare!". "I és que es queden en el clixé d''El Español del año' i no han copsat l'evolució –ha dit–. És molt bon termòmetre del que li ha anat passant al país".

El pastor Fundador diu que no és una estrella

En l'entrevista a Oriol Pujol a RAC1, el periodista Jordi Basté també ha fet intervenir per telèfon el pastor Fundador Rodríguez, nascut a Jaén i veí de Centelles. Fundador intervé en un moment del reportatge de 'Salvados' i diu a Pujol que és independentista. El pastor és portada d'aquest dimarts de l'ARA. "Com que sóc una estrella, jo sóc un pastor!", ha dit.

No descarta eleccions anticipades

Oriol Pujol no ha volgut avançar els plans b del Govern si no hi ha acord sobre el pacte fiscal amb Madrid. Amb tot, ha admès que hi ha altres escenaris i no ha descartat eleccions anticipades, per bé que ha recordat que l'única potestat per convocar-les la té el president Artur Mas. "No volem un pacte fiscal light. Si és light no és pacte fiscal. I si no hi ha pacte fiscal hi ha altres escenaris", ha dit Pujol. Oriol Pujol també ha dit que unes eleccions anticipades suposarien "un fracàs" per al conjunt del país: "Unes eleccions anticipades sempre incorporen un fracàs. També pot ser del partit de govern perquè no s'han aconseguit alguns dels objectius plantejats".

stats