CORRUPCIÓ
Política 31/10/2014

El jutge envia a la presó Granados per formar part d'una "organització criminal"

Eloy Velasco atribueix a l'antiga mà dreta d'Esperanza Aguirre i David Marjaliza els delictes de blanqueig de capitals, organització criminal contra la Hisenda Pública, tràfic d'influències, suborn, malversació de fons, prevaricació i frau

Efe
2 min
Francisco Granados va ser, durant anys, membre del nucli dur de l'aguirrisme. EFE

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha enviat a la presó l'exsecretari general del Partit Popular (PP) de Madrid Francisco Granados i l'empresari David Marjaliza per formar part d'una "organització criminal" desarticulada amb l'operació Púnica, segons han informat fonts jurídiques. En una resolució dictada aquest divendres, el magistrat atribueix a Granados els delictes de blanqueig de capitals, organització criminal contra la Hisenda Pública, tràfic d'influències, suborn, malversació de fons, prevaricació i frau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució judicial detalla que l'exnúmero dos del PP madrileny és "titular d'alguns dels comptes dels quals les autoritats suïsses han informat que existeix sospita de blanqueig de capitals agreujat".

D'igual manera, el jutge considera que existeixen indicis que "a la seva carrera pública" l'exdirigent popular hauria beneficiat Marjaliza i empresaris com José Luis Huerta en matèria de contractació pública i urbanisme, de manera que va prendre part en "una xarxa de tràfic d'influències que ha utilitzat també en benefici propi".

La investigació ha identificat diverses operacions immobiliàries que se sospita que podrien haver-se presentat com "contraprestació" dels empresaris beneficiats a les tasques de mediació desenvolupades per l'exdirigent popular.

A més, el jutge ha deixat en llibertat amb compareixences al guàrdia civil de Valdemoro que ha estat detingut per alertar Granados que estava sent investigat i els suposats intermediaris amb l'Ajuntament de Collado Villalba Víctor Manuel Ortega Martínez i José Manuel Casado del Castillo, que tindran un termini de deu dies per presentar sengles fiances de 6.000 euros.

Granados, que ha declarat durant dues hores i vint minuts, ha negat el cobrament de comissions il·legals a canvi d'haver intervingut en l'adjudicació de contractes públics i ha assegurat que el compte de Suïssa que se li atribueix és en realitat de Marjaliza, qui es va acollir a l'amnistia fiscal, segons fonts de la defensa. L'empresari, per part seva, s'ha acollit al seu dret de no declarar.

stats