Política
Política 31/08/2011

El passat ultra dels regidors de PxC

Alguns dels càrrecs electes del partit xenòfob eren coneguts, anys enrere, pels seus actes de violència racista. Molts altres hi han arribat després de no haver triomfar en altres formacions

Gustavo Franco
1 min
En el punt de mira Els regidors de Salt Juana Dolores Martínez i Carles Bonet, elegits a les llistes de PxC i expulsats per tenir relacions  amb immigrants, són ara objecte d'una campanya perquè tornin les actes al partit xenòfob. El líder de PxC ha aprofitat la polèmica per tenir protagonisme mediàtic de cara a les eleccions del 20-N, a les quals es presentarà per Barcelona.

BarcelonaDels 67 regidors que Plataforma per Catalunya (PxC) va aconseguir a les eleccions municipals del maig, deu (un 15%) havien militat anteriorment, sense gaire fortuna, a altres partits polítics. El ventall és ben ampli, des del PSUC o ERC fins al PP o Unió Democràtica, però destaca especialment la presència de diversos exmembres de partits d'ultradreta marginals, com Españoles Bajo el Separatismo o Estado Nacional Europeo. És el cas, per exemple, d'Albert Pericas, regidor a Manresa, i Daniel Ordóñez, amb escó a l'Hospitalet, coneguts pel seu passat violent com a skins. El líder de PxC, Josep Anglada, defensa la presència d'aquestes persones al seu partit: "Jo no miro cada militant que ve a les files de PxC, ni què va fer quan tenia 18 o 19 anys; sóc una persona de present i futur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats