Política 22/05/2019

Per què no he rebut la targeta censal per votar el 26-M?

En les eleccions d'aquest diumenge, cal recuperar la mateixa documentació censal que el 28-A

Ara
2 min
Per què no he rebut la targeta censal per votar el 26-M?

BarcelonaA menys de set dies per decidir els representants municipals i europeus, molts ciutadans no han rebut la targeta censal per a les eleccions del 26-M. Aquesta situació, però, és normal. Per a la cita electoral d'aquest diumenge, els votants hauran d'utilitzar la mateixa targeta censal que els va servir per al 28-A.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La targeta censal és un document merament informatiu en què s'indiquen les dades actualitzades d'inscripció al cens electoral vigent. A més, en aquest paper s'informa el ciutadà de la secció, la mesa i el col·legi on podrà exercir el seu dret a vot, així com de l'adreça del seu centre. Per tant, en cas que tampoc no s'hagués rebut la targeta en els comicis del 28 d'abril, això no implica que el ciutadà no pugui votar.

En qualsevol cas, hi ha vies alternatives per esbrinar on es pot votar, en cas de no haver rebut el document, haver-lo perdut o haver-lo llançat després del 28 d'abril. Una d'aquestes opcions és a través de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que ha habilitat un cercador en línia on qualsevol persona pot localitzar el seu col·legi electoral, la mesa i la secció on haurà de votar. Podeu accedir-hi aquí.

Consulta digital targeta censal INE

El sistema només sol·licita com a informació imprescindible la província, el municipi i la inicial del primer cognom del votant. Amb aquestes tres dades, el ciutadà ja obtindrà la informació necessària per saber a quin col·legi haurà de dirigir-se diumenge. Ara bé, emplenar els camps 'Nom de la Via' i 'Número' ajuda a afinar la cerca. Per obtenir aquesta informació, però, també es pot trucar al telèfon d'atenció al ciutadà de l'INE: 901 101 900.

Una altra opció per saber el contingut de la targeta censal per al 26-M és adreçar-se directament a l'ajuntament, físicament o bé amb una trucada telefònica. A més, hi ha alguns consistoris que, com l'INE, han habilitat cercadors digitals per consultar la informació. És el cas de l'Ajuntament de Barcelona, que posa a disposició una pàgina web per esbrinar el contingut equivalent al document censal.

Consulta targeta censal BCN

Així, en cas de no disposar de la targeta censal enviada per al 28-A, caldrà consultar la informació per via telemàtica, contactar amb l'INE o adreçar-se als ajuntaments per saber on votar el 26-M. En cap cas es podrà sol·licitar a l'oficina censal l'enviament de la documentació.

stats