Política 23/12/2014

Cua de ciutadans al TSJC per autoinculpar-se pel 9-N

Oriol Junqueras s'hi ha afegit per donar suport al president Mas per la querella

Roger Tugas
1 min
Cua de ciutadans per autoinculpar-se pel 9-N al TSJC

Vora mig miler de persones s'han acostat aquest dimarts al migdia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per autoinculpar-se per haver participar al 9-N. L'acció, organitzada, per l'ANC, ha comptat amb la participació de polítics com el president d'ERC, Oriol Junqueras, que s'han solidaritzat amb el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, arran de la querella que el TSJC va acceptar a tràmit aquest dilluns per la seva participació al 9-N. La cua de gent que es vol autoinculpar fa la volta a més de mitja illa de cases de l'edifici del tribunal de justícia. Entre els assistents també hi havia els dirigents de CDC Josep Rull i Jordi Turull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha afirmat que "la gent ha d'estar tranquil·la, tot el procés és democràtic i pacífic", però "el fet que ataquin el nostre president significa que també ataquen les nostres institucions i a nosaltres".

El coordinador de la campanya de desobediència de l'ANC, Andreu Porta, ha denunciat que el 9-N "en una democràcia del segle XXI no ha de ser constitutiu de delicte" i "cap govern té dret a negar la voluntat dels ciutadans emanada de les urnes".

stats