Política 29/09/2016

Els 'hits' de la qüestió de confiança: Del "hàmster" del procés a la cacera dels Pokémon

Puigdemont i Arrimadas protagonitzen els primers retrets irònics de la jornada

Núria Orriols
2 min

BarcelonaLa jornada maratoniana que els espera avui els diputats i al president, Carles Puigdemont, en el si de la qüestió de confiança –la sessió s'ha iniciat a les 9 del matí i acabarà al vespre amb la votació–, està farcida de retrets i acusacions creuades, però també hi ha espai per a les ironies i els paral·lelismes estrambòtics que desperten les bancades dels grups parlamentaris després de llargs discursos. Així, el dia ha començat amb els 'hits' que han protagonitzat els primers a intervenir: la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, i el president Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder de Ciutadans ha iniciat el seu discurs amb un to suau, però de seguida ha engegat la màquina de les acusacions als independentistes per viure en una "realitat" paral·lela i endinsar Catalunya en un bucle. "Això és el hàmster del procés", ha dit, per haver tornat a agafar la bandera del referèndum, i ha asseverat que els independentistes pedalen en una "bicicleta estàtica" i "no avancen" ni endavant ni endarrere. A parer seu, només s'escatimen recursos i energies per "prendre el pèl" als catalans de "bona fe" que sí que es creuen l'objectiu de l'estat independent.

Ara bé, qui viu en una realitat "virtual"? Els independentistes? Ciutadans i la resta de l'oposició? La CUP? Per a Puigdemont la resposta és clara: el partit taronja liderat per Arrimadas a Catalunya. Mentre la cap de l'oposició feia gala dels acords que C's ha assolit amb el PSOE, primer, i amb el PP després per forjar un nou govern a l'Estat, el president de la Generalitat li ha replicat de forma contundent: "Vostès són uns cracs, han fet dos acords d'investidura i resultat zero. No han aconseguit res".

I a partir d'aquí Puigdemont ha fet mofa dels pactes assolits per Ciutadans –"vostès aconsegueixen coses virtuals", ha dit–, i els ha comparat amb "aquell que agafa un Pokémon i es pensa que ha obtingut alguna cosa real", en al·lusió al joc en què es cacen aquests personatges ficticis. Després de rialles i aplaudiments dels diputats de Junts pel Sí, el president de la Generalitat ha conclòs que la "pitjor presa de pèl" és no complir els programes electorals i "perdre la credibilitat" per fer president Rajoy.

stats