Política 07/02/2021

El Radu, l'assessor de Junqueras a Lledoners que corria maratons

El líder d'ERC explica com un grup de presos li dona consells sobre el que ha de fer als mítings

i
Quim Bertomeu
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha compartit míting amb líder d'EH Bildu, Arnaldo Otegi.

GironaCada partit té un comitè de campanya en què el director, el candidat, càrrecs intermedis i assessors de diversa mena decideixen com anirà el dia. Quins missatges donaran, quins partits atacaran i quins no, quines propostes explicaran i, sobretot, en quins embolics cal entrar i quins cal evitar sigui com sigui. En aquestes eleccions, però, Esquerra en té dos. El que es reuneix al quarter general del partit al carrer Calàbria de Barcelona i el que té l'adreça al quilòmetre 37 de la carretera C-55. Del segon n'ha parlat aquest diumenge el president d'ERC, Oriol Junqueras, en un míting a Girona. És el comitè de campanya del mòdul dos de la presó de Lledoners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el líder republicà, un grup de presos li donen consells de per on ha d'anar la campanya. Ha parlat en concret d'un, el Radu, un corredor de maratons romanès que, com ell, compleix condemna en aquest centre del Bages. El Radu li va dir que en el míting més important de la campanya, que era aquest diumenge a Girona, reclamés als ciutadans que anessin a votar pel simple fet de no "deixar sols" els presos polítics en la seva defensa de Catalunya. I li va recomanar que ho fes amb els mateixos "crits" que Junqueras fa al pati del centre penitenciari –crits per saludar, no per altres coses, ha precisat Junqueras–. "Tu surts allà i amb un d'aquest crits que fas fots un cop de puny al faristol, que tremoli el faristol", li aconsellava aquest pres. Pel Radu, l'argument era ben simple: "Si estàs compromès amb el país com ho estàs, tens dret a demanar a la gent que no us deixi sols. No us mereixeu que es quedin a casa, que els dubtes que puguin tenir els facin no anar a votar".

I amb en Radu d'improvisat assessor de campanya, Junqueras s'ha plantat avui a Girona i s'ha llançat a demanar la mobilització de l'independentisme seguint els consells d'aquest corredor de maratons romanès. Abans de tancar la seva intervenció i donar pas al candidat, Pere Aragonès, Junqueras ha proclamat: "No ens deixeu sols. Nosaltres no ho hem fet mai. Ni tan sols tancats a la presó". Només en una cosa no li ha fet cas. No ha donat cap cop de puny al faristol. A la propera reunió del comitè del mòdul dos de Lledoners, tocarà fer balanç.

stats