Política 15/04/2013

El Papa rep Rajoy a soles durant 24 minuts

El president del govern espanyol ha estat el primer dirigent europeu rebut pel nou pontífex

Efe
2 min
El papa Francesc, reunit amb Mariano Rajoy / EFE

MadridEl papa Francesc s'ha reunit durant 24 minuts amb el president espanyol, Mariano Rajoy, en la primera audiència d'un líder europeu del nou pontífex. Francesc ha rebut Rajoy a la biblioteca privada. Després d'una cordial salutació, tots dos s'han assegut cara a cara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En els primers moments de l'audiència el president del govern espanyol ha explicat al Papa que va ser a la Trobada Mundial de les Famílies, que es va celebrar a València el 2006, i que hi va anar amb un dels seus fills, que llavors tenia un any i ara en té set. Després s'ha tancat la porta de la biblioteca i ja no s'ha sentit res més.

Un cop acabada l'audiència, han entrat a la sala l'esposa de Rajoy, Elvira Fernández, i el seguici del cap del govern espanyol, format per nou persones, entre elles, el cap de gabinet, Jorge Moragas, i l'ambaixador d'Espanya davant la Santa Seu, Eduardo Gutiérrez Sáenz de Buruaga.

Després de les presentacions, Rajoy ha regalat al Papa un facsímil del llibre 'De aetatibus mundi imatges', del 1500, obra de Francesc d'Holanda i feta per al rei Felip II. També li ha regalat la samarreta de la selecció espanyola de futbol signada per tots els jugadors.

Quan s'han acomiadat, Rajoy ha dit a Francesc: "Ha suposat una gran alegria [l'audiència], la necessitàvem".

Tot seguit, Mariano Rajoy s'ha entrevistat amb el secretari d'Estat vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone, a qui també ha regalat una samarreta de la selecció espanyola de futbol, ja que sabia que el 'primer ministre' del Vaticà és un apassionat del 'calcio' (el futbol italià).

L'última vegada que un president del govern espanyol va visitar el Vaticà va ser el 10 de juny del 2010, quan el papa Benet XVI va rebre Zapatero.

stats