Rajoy recomana a Catalunya que elimini organismes propis per evitar duplicitats

El president espanyol presenta la reforma de les administracions públiques basada en 217 propostes

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha recomanat a Catalunya que elimini els organismes propis que en aquests moments provoquen duplicitats. És unes de les 217 mesures que contempla l'informe de  la reforma de les administracions públiques, que ha presentat aquest dimecres a un acte a la Moncloa.

No ha parlat concretament de Catalunya, sinó de totes les comunitats però els exemples que ha posat són clarament catalans. Rajoy no ha parlat d'imposicions però sí de recomanacions. Textualment ha deixat anar: “Les comunitats autònomes poden prescindir o no de les agències de metodologia, dels òrgans de defensa de la competència o de les agències la energia”. Tres organismes que té Catalunya, l'argument és que  com hi ha comunitats que no disposen d'aquestes estructures que “són cares”, l'Estat ja es donen aquests serveis “amb igual o millor qualitat” -segons Rajoy- i no té “cost addicional pels ciutadans”.

Rajoy ha assegurat que els experts que han elaborat aquest informe han trobat 120  duplicitats entre l'Estat i les CCAA, el seu principi és “una administració una competència” que, a més a més, “suposaria un alleujament pels pressupostos de les comunitats i l'Estat”.

La intenció del govern central és “evitar redundàncies competencials”. Fins i tot, Rajoy ha parlat de “doble o fins i tot triple prestació d'un mateix servei”. El president espanyol el que vol aconseguir són  “unes administracions públiques “més eficaces i sostenibles en benefici dels ciutadans”.


Rajoy ha assegurat que amb aquesta reforma vol establir "una nova cultura de la gestió pública" i per això s'ha mostrat obert a negociar les futures lleis amb  la resta d'administracions públiques, de fet, ha convidat a l'acte a totes les comunitats. La Generalitat estat representada per la secretària d'administració i funció pública, Maritxell Masó.
La intenció del govern central és anar aprovant mesures per parts fins a tenir finalitzada tota la reforma al final de la legislatura. Les cinc primeres iniciatives s'aprovaran aquest divendres en el consell de ministres que revisarà la totalitat de l'informe. Concretament, seran la del règim jurídic, la del procediment administratiu, la llei de subvencions, la factura electrònica i la morositat a les administracions públiques.

Més continguts de