Política 08/03/2015

Guerra oberta Rajoy-Aguirre pel control del PP a Madrid

La cúpula del partit rebat les acusacions de l'alcaldable i assegura que ella mateixa va acceptar que si aconseguia l'alcaldia renunciaria a la presidència dels populars a la comunitat madrilenya

Ara
2 min
Esperanza Aguirre s'ha reunit aquest matí de dimarts amb Mariano Rajoy / EFE

BarcelonaDiumenge d'hostilitats obertes entre Esperanza Aguirre i la cúpula del PP. Després que l'alcaldable del PP per Madrid hagi advertit a primera hora del matí que no pensa renunciar a la presidència del partit a la comunitat madrilenya a canvi de ser la candidata a l'alcaldia de la capital espanyola, a la seu dels populars al carrer Génova de Madrid han decidit tornar-li el cop i emetre un comunicat públic per rebatre-la. "El PP comunica que Esperanza Aguirre va acordar amb la direcció nacional del partit que, si fos elegida alcaldessa de Madrid, voldria dedicar-se en exclusiva a l'Ajuntament i deixaria la presidència del PP a Madrid", assenyala el comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel matí, en declaracions a la Cope, Aguirre ha denunciat les suposades maniobres de la cúpula del PP perquè abandoni la presidència del partit a Madrid a canvi d'aspirar a l'alcaldia de la capital espanyola en les eleccions municipals del 24 de maig. "Que posin una gestora demà si volen i, en aquell moment, que busquin un altre candidat", ha advertit.

Des del seu compte a Twitter, Aguirre ha insistit a llançar les seves amenaces: "No em presento com a candidata perquè el programa i la llista els facin altres persones amb les quals no hi coincideixo. No sóc cap ninot". "No penso deixar la presidència del PP de Madrid. ¿Però això què és? Tinc il·lusió per ser alcaldessa, però ningú em fa el programa i la llista", ha reblat.

El PP intenta parar els peus a Aguirre

Al migdia, la cúpula dirigent del partit ha volgut sortir al pas de les declaracions d'Aguirre, que tot just divendres havia estat confirmada com a candidata del PP a l'alcaldia de Madrid. El PP ha volgut desmentir les informacions publicades en alguns mitjans de Madrid segons les quals la direcció del partit va demanar a Aguirre que deixés immediatament la presidència regional dels populars a canvi de ser designada candidata.

Davant d'aquest enfrontament públic, l'encara alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha fet una crida a la "sensatesa" dins del seu PP perquè s'aturin les hostilitats entre Aguirre i la cúpula del partit. Botella ha apel·lat al "sentit comú" i a la "responsabilitat", en plens preparatius per a les eleccions del 24 de maig, i ha subratllat que "per damunt de qualsevol circumstància" cal resoldre els problemes que tenen "cada dia" els ciutadans.

stats