Política 08/10/2013

Rajoy justifica la retallada pressupostària a Catalunya perquè les principals obres "ja estan fetes"

El senador Josep Lluís Cleries acusa el govern espanyol de voler "desertitzar" Catalunya

M. Eugènia Quetglas
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimarts al Senat / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha justificat avui la rebaixa d'un 25% de la inversió a Catalunya en els pressupostos generals de l'Estat pel fet que les principals obres que s'hi estan fent, l'ampliació de l'aeroport del Prat i l'AVE fins a França, "ja estan fetes". "Dir que els pressupostos generals de l'Estat (PGE) maltracten Catalunya és una injustícia, com també ho és dir que anem contra la llengua", ha contestat Rajoy durant la sessió de control en el Senat. Ha sigut durant una resposta al portaveu de CiU, Josep Lluis Cleries, que ha acusat el govern espanyol de voler "desertitzar" Catalunya amb els pressupostos. "Majoria absoluta no vol dir veritat absoluta", ha etzibat Cleries a Rajoy abans d'acabar la seva intervenció amb un "som i serem" en català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha afirmat que "el primer dret que té la gent és que se li digui la veritat" i ha anunciat que treballarà "amb sensatesa i responsabilitat" perquè "tots plegats donem la volta a la situació". Segons abans, el senador de CiU li havia retret que tot i que s'havia compromès amb ell a fer-ho, encara no s'havien reunit. Rajoy ha tancat el debat en sec: "Si vostè vol, en el sentit comú jo hi seré, i si no és el seu problema".

A Rajoy no li han caigut gaire bé les observacions del portaveu convergent, que entre d'altres coses li ha preguntat si no creu que "aquests PGE fracturen i separen". El president espanyol ha aprofitat l'ocasió per atacar indirectament el president de la Generalitat, Artur Mas. Concretament ha afirmat: "No parlaré dels pressupostos perquè n'hi ha que ni tan sols els presenten. Això sí que és una irresponsabilitat de primer ordre", ha etzibat.

stats