Política 22/07/2013

Rajoy compareixerà al Congrés a petició pròpia a finals de juliol o principis d'agost

Argumenta que ho fa per "aclarir dubtes que legítimament pot tenir molta gent"

M. Eugènia Quetglas
2 min

MadridEl president del govern central, Mariano Rajoy, donarà explicacions parlamentàries sobre el cas Bárcenas. Serà a finals de juliol o principis d'agost. Rajoy ha exposat en roda de premsa que s'ha posat en contacte amb el president del Congrés, Jesús Posada, per trobar la data adequada. Això sí, en cap moment ha verbalitzat que ho farà per donar la seva versió sobre el cas Bárcenas. Ha assegurat que compareixerà per analitzar la situació econòmica i política que viu Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Rajoy ha explicat que ha decidit comparèixer ara perquè pensa que és "el moment adequat perquè expliqui el balanç i aclareixi els dubtes que legítimament pot tenir molta gent". El president del govern central ha evitat entrar en polèmiques. Considera que, "sobre el moment adequat per comparèixer, hi ha opinions per a tots els gustos". Ell es defensa de les acusacions d'amagar-se per no donar la seva versió sobre el cas Bárcenas en el fet que des que va començar la legislatura l'oposició li ha fet moltes preguntes, i ningú n'hi ha fet cap "sobre aquest assumpte" –referint-se al cas Bárcenas, nom que segueix sense verbalitzar–. "Aquest moment és bo per fer balanços i per resoldre els dubtes generats a molts ciutadans", ha insistit.

Aquest dilluns era la primera vegada que Rajoy parlava des que el PSOE va amenaçar de presentar una moció de censura si no anunciava la seva compareixença. Preguntat expressament per si aquesta amenaça ha pesat a l'hora de prendre la seva decisió, Rajoy ha afirmat: "La moció de censura no m'ha influït". "Simplement he entès que, pels dubtes generats, era bo fer-ho", ha tornat a insistir.

S'entén que "els dubtes generats" als quals es referia Rajoy són si són certes o no les denúncies emeses per l'extresorer del PP Luis Bárcenas en les quals assegura que el partit conservador es va finançar il·legalment durant dues dècades, i que Rajoy i tota la cúpula del PP cobraven sobresous en negre.

Rajoy ha anunciat l'esperada compareixença durant la roda de premsa posterior a la trobada mantinguda amb el primer ministre de Romania, Victor Ponta. Ara només falta que la Moncloa i el Congrés pactin la data més adequada.

De moment, la Moncloa ha confirmat que Rajoy no farà la roda de premsa de final de curs que va instaurar José Luis Rodríguez Zapatero. S'especulava amb les dates del 26 de juliol i el 2 d'agost, però finalment Rajoy torna a optar per defugir de la premsa, i més si ha de passar pel Parlament.

stats