Política 20/06/2014

Rajoy a Felip VI: "Crec que va estar bé", però "quina pallissa"

El rei rep el president espanyol a la Zarzuela en el seu primer despatx l'endemà de la proclamació

Efe
2 min
El rei Felip VI, en el primer despatx amb Mariano Rajoy / EFE

MadridFelip VI ha rebut aquest divendres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Palau de la Zarzuela en el primer despatx que mantenen, just l'endemà de la seva entronització. "Com va anar tot? Crec que bastant bé", ha comentat el monarca a Rajoy poc després de seure tots dos per començar la reunió. I el cap de l'executiu ha ratificat aquesta impressió amb un "jo crec que va estar bé". Després ha afegit de manera distesa: "Quina pallissa". En referència a l'esgotadora jornada que van viure ahir els nous reis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha estat rebut pel rei a la porta del despatx amb una encaixada de mans. "Bon dia, m'alegro de veure't", li ha dit a Rajoy. A continuació, l'ha convidat a prendre seient davant la seva taula de treball.

En aquest primer dia de feina de Felip VI a la Zarzuela, al despatx del monarca ja hi havia alguns canvis, com el quadre que presideix les reunions de treball darrere de la taula. Ja no és el retrat que va pintar Jean Ranc al jove infant Felip de Borbó, futur duc de Parma i fundador de la dinastia Borbó-Parma, sinó un oli pintat per Antonio Rafael Mengs que mostra Carles III amb armadura.

Sobre la taula, una petita reproducció de la Copa del Món de Futbol amb la qual Espanya es va proclamar campiona a Sud-àfrica. Un clar missatge de suport del nou rei a la selecció espanyola després de la seva derrota al Brasil.

Al costat, dues fotografies emmarcades: a l'esquerra, una imatge presa poc després del naixement de la princesa d'Astúries, Elionor, i, al costat, una de les fotos familiars preses per Cristina García Rodero fa dos anys, que mostra l'ara rei amb les seves dues filles en actitud afectuosa.

stats