Política 02/10/2014

Rajoy: "Espanya és una nació plural i diversa que mai renunciarà a aquesta realitat d'integració i fortalesa"

El president espanyol recorda a Mas que un dels principis que considera "essencials" és el "respecte a la legalitat"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant l'acte d'inici de la XXVa assemblea plenària de la CEAL a Madrid. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat la inauguració d'una trobada d'empresaris iberoamericans a Madrid per recordar, entre línies, al president de la Generalitat, Artur Mas, que "Espanya és una nació plural i diversa que mai renunciarà a aquesta realitat d'integració i fortalesa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha matisat que un dels principis que considera "essencials" és el "respecte a la legalitat". "Aquest principi serveix tant aquí com a tots els factors de la vida política i social del nostre país", ha puntualitzat.

Rajoy ha evitat fer una referència explícita al procés català, després que el Parlament aprovés ahir dimecres l'elecció de set membres de la comissió de control del 9-N, tot i haver estat suspesa pel Tribunal Constitucional.

Però el president del govern espanyol ha deixat prou clar, entre línies, que es referia a Catalunya. Ha volgut també apel·lar a la fortalesa de les institucions com un factor clau per al creixement. En aquest sentit, ha recordat que els governs han de vetllar per crear un marc legal i estable "amb unes regles del joc clares" perquè pugui haver-hi inversions i els empresaris puguin créixer.

Rajoy ha obert la XXVa assemblea plenària del Consell Empresarial de l'Amèrica Llatina (CEAL), la trobada d'empresaris llatinoamericans més important, que aquesta setmana es reuneixen a Madrid. Els ha convidat a invertir a l'estat espanyol en un context en què les relacions entre els dos costats de l'Atlàntic ja són "simètriques".

stats