Política 06/09/2013

Rajoy espera que el diàleg amb Mas permeti mantenir unit "el gran país que és Espanya"

El cap de l'executiu espanyol admet que amb el president de la Generalitat es reuneix i parla en privat "amb certa periodicitat"

Ara
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha expressat aquest divendres el seu desig que els ponts de diàleg bastits amb el president de la Generalitat, Artur Mas, permetin trobar la manera de mantenir unit "aquest gran país que és Espanya". Rajoy es va reunir discretament amb Mas a Madrid el 29 d'agost per explorar una possible entesa sobre una consulta a Catalunya, com va avançar l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Sant Petersburg, on ha acudit a la reunió del G-20, Rajoy ha admès que parla "amb Mas i d'altres persones amb certa periodicitat", en reunions i per telèfon. La de la setmana passada hauria sigut "una conversa més de les que s'han produït". "He estat amb el senyor Mas, m'hi reuneixo algunes vegades, hi ha reunions que són públiques i d'altres, privades", ha explicat, per evitar donar més detalls de la trobada.

Rajoy ha deixat entreveure la seva satisfacció pel fet d'haver bastit algun pont de diàleg amb el Govern. "És de sentit comú que parlar no és dolent ni sobrer, encara que cadascú defensi les seves posicions", ha afegit. Això sí, ha remarcat que el seu desig és que el procés permeti fer "coses raonables" i que catalans i espanyols segueixin "junts" com des de fa "més de 500 anys", perquè els reptes que afronta l'Estat són de molta envergadura. "Necessitem ser molts i més grans", ha agregat.

stats