Política 17/09/2017

Tejero, d'acord amb la tesi de Rajoy: "A Catalunya s'està preparant un cop d'estat"

La cara visible del 23-F denuncia que ells van complir penes de presó mentre que "els sediciosos incompleixen lleis i més lleis amb total impunitat"

Ara
2 min
Tejero,  el 23 de febrer del 1981

Barcelona"Todo el mundo al suelo!" És una frase que ha passat a la història d'Espanya. La va pronunciar Antonio Tejero al Congrés de Diputats. Avui, quan oficials del mateix cos que va fer el cop d'estat visiten impremtes i mitjans de comunicació per decomissar cartells i identificar persones, la cara visible del mai aclarit cop d'estat del 23 de febrer del 1981 ha trencat el seu silenci dels últims anys i ho ha fet per parlar, justament, de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tejero ha enviat una llarga carta al diari 'La Gaceta' per expressar la seva opinió davant el referèndum de l'1 d'octubre. La seva tesi coincideix amb la del nacionalisme espanyol, que per boca del PP o de Ciutadans ha deixat clar que el que està passant a Catalunya és un "cop d'estat". L'ex tinent coronel es queixa de la diferència de tracte que, segons ell, l'estat espanyol va tenir amb ell i està tenint ara amb els "sediciosos catalans".

En la carta, Tejero diu que el cop d'estat que ell va protagonitzar tenia la intenció de "garantir la unitat de la pàtria", que estava patint les conseqüències de "la Constitució i els estatuts d'autonomia que el president Suárez va atorgar a Catalunya i les 'Vascongadas' [sic]". Accepta haver comès un "gran delicte", però diu que va ser castigat amb "gravíssimes penes de presó", mentre que ara els independentistes catalans incompleixen "lleis i més lleis amb total impunitat i se'n vanten". Per a Tejero, "els fets independentistes catalans són molt més greus que els nostres".

Tejero denuncia Rajoy per no "haver complert el deure d'acabar amb aquests delictes" i per perdre el temps amb "diàlegs infructuosos" i "petites mesures com la persecució de paperetes". L'ex tinent coronel, que diu que el 23-F va ser "patrocinat pel rei Joan Carles I i els partits polítics, sobretot el socialista i el comunista", mostra la seva decepció perquè l'executiu del PP no hagi posat en marxa "mesures tan contundents com les que es van aplicar contra nosaltres".

stats