Política 15/03/2015

Rajoy reclama "no tirar el vot" amb partits que només "apuntalaran" el PSOE a Andalusia

"Cal dir a la gent que vagi amb compte, perquè pots votar una cosa creient que es produirà un canvi polític i l'únic que faràs és fer suport als que hi ha", assegura sobre Ciutadans i Podem

Efe
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un míting a Andalusia / EFE

Roquetas de MarEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest diumenge que els andalusos "no poden tirar el vot donant-a fórmules que l'únic que garanteixen és la continuïtat dels socialistes" ja que aquests vots són "avals" per al "immobilisme" en aquesta comunitat i per "apuntalar" el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha referit així als partits "emergents" durant la seva intervenció en un míting del PP d'Andalusia a l'Auditori de la localitat almerienca de Roquetas de Mar, en què ha acompanyat el candidat d'aquesta formació a la Junta, Juanma Moreno. "Cal dir a la gent que vagi amb compte, perquè pots votar una cosa creient que es produirà un canvi polític i l'únic que faràs és apuntalar als que hi ha", ha assenyalat Rajoy després que ahir els populars ja opinessin que Ciutadans ha iniciat les negociacions de pacte amb el PSOE al demanar Albert Rivera que els imputats Griñán i Chaves no ocupin un escó.

Ha defensat que "l'únic vot pel canvi" és el PP i que la resta són "avals perquè continuïn els mateixos, pel socialisme i l'immobilisme" i ha alertat que alguns vots a Andalusia "seran utilitzats per donar suport a altres forces polítiques ". Ha insistit en el missatge que va llançar ahir a Granada i ha opinat que cal "desconfiar" dels que "no han gestionat mai, dels que no han estat mai enlloc", així com "dels que proclamen solucions instantànies" perquè " no hi ha varetes màgiques a l'hora de governar ". En aquest sentit, ha afegit que tampoc es pot confiar que "treuen un dia i un altre també conills del barret de copa" ni en els qui "no diuen res" per veure si "pesquen" vots.

Rajoy ha fet una crida als militants del PP i ha manifestat que és "evident" que el PP guanyarà els comicis del 22 de març, per la qual cosa van a donar "la batalla" aquesta setmana per fer-ho "amb la major diferència possible". Ha indicat que es tracta de "votar per qui s'ha compromès amb Andalusia i ve des de Madrid abandonant un futur polític molt clar" o fer-ho "per la mudança que algú prepara Madrid d'aquí a molt poc", en referència a la socialista Susana Díaz .

Rajoy considera que "l'únic problema" que pot tenir Andalusia és "haver de patir les mateixes receptes una i altra vegada" i ha defensat la seva ajuda des del Govern central a la comunitat perquè "l'important és tenir cura de la gent visquin on visquin, ja bastant mala sort han amb que els governin els dolents ".

El cap de l'executiu central ha manifestat que Moreno posarà en marxa "una nova forma de governar" a la comunitat perquè la regió necessita "un nou projecte, rumb, il·lusió i un president de la Junta com Déu mana". Ha reclamat que Andalusia "no pot quedar-se fora de la gran transformació que està experimentant Espanya" i ha manifestat que "de tant en tant convé canviar".

stats