CONSULTA A UNIÓ
Política 12/06/2015

Espadaler, als partidaris del no al 14-J: "No estem fent plebiscits ni estem construint la llista del president"

El secretari general d'Unió, en un dinar al fòrum Barcelona Tribuna, insisteix que el diàleg "dóna fruits" i recorda que Unió no volia eleccions anticipades

Oriol March
2 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest divendres en un dinar al fòrum Barcelona Tribuna que el diàleg "dóna fruits" i que cal "persistir" en aquesta via, a pesar de les negatives del govern del PP a asseure's per parlar de les aspiracions sobiranistes dels catalans. "Costa molt fugir dels blancs i dels negres, cal una aposta pel diàleg per molt distints que siguem. Som conscients que en aquesta legislatura no hi pot haver diàleg si l'altra part no ho vol", ha indicat Espadaler, que ha volgut recordar que Unió pretenia allargar la legislatura per veure què passava al proper Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No estem fent un plebiscit sobre el president del comitè de govern [Josep A. Duran i Lleida] ni estem fent la llista del president", ha indicat sobre els partidaris del no, que han apuntat que optar per aquesta via és estar al costat d'Artur Mas. De fet, Espadaler ha obert la porta a una candidatura d'Unió en solitari en cas que CiU no sigui capaç d'elaborar un programa electoral conjunt.

El dirigent democristià ha fet servir paraules de Manuel Carrasco i Formiguera, dirigent del partit afusellat pels franquistes i tòtem dels partidaris del no a la consulta interna del partit d'aquest diumenge, per assenyalar que "l'aspiració separatista, en uns quants és un sentiment, una il·lusió, un desig inconscient; en molts altres, en la majoria, és un sentiment d’exclusió, és un sentiment imposat per la impossibilitat de solucions harmòniques del problema de Catalunya".

"La nostra proposta busca desacomplexadament eixamplar les bases del procés. No creuen vostès que on som més creïbles és en l'espai del rigor i la moderació? Estem convençuts que aquesta aportació és la millor que podem fer. Aquesta no és una proposta per complaure ningú, ni CDC. És una proposta d'Unió per sumar dins de CiU", ha indicat.

Presència d'autoritats

El dinar ha comptat amb la presència de l'expresident José Montilla, de la vicepresidenta Joana Ortega i del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. També hi havia Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, i la seva mà dreta, Josep Sánchez Llibre, a més del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. No hi havia cap representant de Convergència.

stats