Política 15/09/2017

Madrilenys pel Dret a Decidir celebrarà l'acte pro referèndum al Teatro del Barrio

Hi participaran Joan Tardà, Jordi Cuixart, Lluís Llach i Eduardo Reyes, entre d'altres

Ara
2 min
Representants de la plataforma Madrilenys pel dret a decidir

MadridMadrilenys pel Dret a Decidir celebrarà l'acte a favor del referèndum al Teatro del Barrio de Lavapiés, a Madrid, després que el jutge no hagi autoritzat que es faci al Centre Cultural Matadero, un espai municipal que havia cedit l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. Segons ha informat l'organització, hi participaran el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà; el diputat de JxSí Lluís Llach, i la diputada de Podem a l'Assemblea de Madrid, Irene Serra, entre d'altres. També hi seran presents el diputat de JxSí Eduardo Reyes; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la vicepresidenta de l'ANC, Natàlia Esteve. L'entitat ha decidit canviar el nom de la conferència, que ara es diu 'A Madrid per la llibertat d'expressió, la democràcia i el dret a decidir'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge s'ha reafirmat en no autoritzar que l'esdeveniment tingui lloc en un espai municipal. Aquest divendres ha ratificat la seva pròpia resolució de fa només tres dies en què, a instàncies d'un recurs presentat pel grup municipal del PP, va suspendre cautelarment l'acte. En una interlocutòria feta pública aquest divendres a la tarda, el magistrat José Yusty Bastarreche desestima les al·legacions fetes aquest matí pel consistori de la capital espanyola, que criticava que s'estigués limitant la llibertat d'expressió i, per tant, drets fonamentals.

En el text, el jutge nega que s'estigui coartant la llibertat d'expressió i remarca que "es debat exclusivament si l'Ajuntament de Madrid pot cedir un local municipal per a la celebració d'un acte que porta per nom 'A Madrid, pel dret a decidir'". En aquest sentit, recorda que el dret a decidir és un "lema que han utilitzat les forces secessionistes que propugnen un referèndum no autoritzat per al pròxim 1 d'octubre". Tot i que formalment es tracta d'un acte cultural, "racionalment es pot deduir que hi haurà un pronunciament favorable a un referèndum que es dirigeix contra la unitat d'Espanya, proclamada en l'article 2 de la Constitució". L'Ajuntament de Madrid té quinze dies per presentar un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, i així ho farà.

stats