Consulta
Política 04/01/2014

Romeva veu exagerat dir que les famílies no es reuneixen al Nadal a causa del procés sobiranista

L'eurodiputat d'ICV no creu que els líders europeus es posicionin sobre Catalunya fins que aquesta no demani formalment adoptar un nou estatus

Europa Press
2 min
Raül T

BarcelonaL'eurodiputat d'ICV Raül Romeva ha replicat al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que "és una mica exagerat" dir que les famílies estan dividides i no es reuneixen al Nadal per culpa del debat sobiranista. En una entrevista de Rac 1 recollida per Europa Press, Romeva ha dit que "és evident que és un tema del qual es parla i del qual es parla amb un punt de passió que fa que, en determinats àmbits, pugui haver-hi un punt de tensió".

Romeva ha considerat que no serà "fàcil ni còmode per a molta gent", per la qual cosa ha advocat pel respecte dins i fora de les relacions familiars. "Apel·lo al sentit comú de poder fer el que sigui possible perquè la consulta es pugui fer. Hi ha moltes maneres de fer-la dins del marc actual i vigent", ha afegit.

Sobre la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, a líders europeus, ha considerat que "l'efecte ho tindrà, ja ho ha tingut perquè estem parlant sobre això". Ha remarcat que la posició "majoritària i lògica" dels dirigents és que "mentre no hi hagi una demanda específica d'una realitat nacional que demani formalment a la Unió Europea tenir un estatus diferent, no tenen per què posicionar-se".

"Estem demanant que es posicionin sobre un tema que no és ni de lluny la seva prioritat. El tema català, al marc dels problemes que avui tenen 500 milions de persones, és en certa manera irrellevant, no podem esperar que es posin de la nostra part perquè cadascú té les seves realitats", ha afegit. Tot i això, ha assegurat que s'està aconseguint que hi hagi una "consciència" i "comprensió" més grans sobre les demandes catalanes.

stats