Política 03/12/2015

ERC veu "un pas endavant" en l'article de David Fernández i garanteix que el pla de xoc no serà un obstacle

El PP veu Mas "de genolls" davant la CUP i li exigeix que plegui, segons ha afirmat Jorge Fernández Díaz

G.pruna / Agències
2 min
Gabriel Rufián, en roda de premsa / ACN

BarcelonaL'article de l'exdiputat de la CUP David Fernàndez a l'ARA ha remogut també els partits de l'oposició, que diumenge celebraven el nou 'no' de l'esquerra anticapitalista a investir Artur Mas president de la Generalitat. La possibilitat posada sobre la taula que dos dels deu diputats puguin votar a favor de la investidura a canvi d'un pla de xoc social potent ha incomodat aquest dijous el ministre de l'Interior i candidat del PP a les eleccions espanyoles del 20-D, Jorge Fernández Díaz, que ha carregat amb duresa contra el president de la Generalitat i l'ha acusat d'estar "de genolls" davant la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes després de desgranar els eixos de la seva campanya i avisar que serà "molt bel·ligerant" amb la situació a Catalunya, el ministre ha donat mostra d'aquesta agressivitat i ha acusat Artur Mas d'estar "de genolls" davant la CUP per demanar-los que l'investeixin. Fernández Díaz ha reclamat al president de la Generalitat que abandoni "aquest despropòsit" del procés sobiranista "pel bé de tots els espanyols". "Ni en un malson podríem imaginar que es posessin els catalans en una situació així. Què és el que impedeix a Mas marxar a casa i fer aquest favor a Catalunya?".

També s'ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre la declaració de ruptura, una decisió que, ha dit, el satisfà "profundament". Segons el ministre, l'alt tribunal "ha dit el que havia de dir" i ha avisat els "irresponsables dirigents" catalans que no es pot contraposar democràcia i legalitat. Després que Mas hagi dit aquest matí a la SER que "la voluntat del Parlament no es pot anul·lar", Fernández Díaz ha respost que Catalunya complirà la Constitució "es posi com es posi" el president de la Generalitat.

ERC veu un "pas endavant"

El cap de llista d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, veu "una molt bona notícia" i "un pas endavant" la proposta de Fernàndez. "El fet que algú tan important pel procés com ell faci un pas endavant em sembla una molt bona notícia", ha explicat aquest dijous després de reunir-se amb la Unió de Pagesos en un dels últims actes abans de l'inici formal de la campanya electoral. Per a Rufián, que dos diputats de la CUP votessin a favor de Mas –i la resta s'abstinguessin- seria "extraordinari" perquè suposaria que "dos mons tan diferents com CDC i la CUP es posessin d'acord en pro d'una República Catalana". Tot i que creu que l'article és "un pas endavant", Rufián ha demanat "tranquil·litat i menys soroll" a totes les parts implicades en les negociacions per aconseguir tancar un acord abans del 10 de gener.

stats