POLÍTICA
Política 08/10/2011

ERC i Reagrupament escenifiquen l'acord per anar junts a Madrid: "No ens barallarem per cap lloc en cap llista"

Carretero reconeix que no es veu senador de la plataforma liderada pels republicans després del 20-N

Acn
3 min
Reagrupament i ERC

BarcelonaEl president de Reagrupament, Joan Carretero, ha desvetllat aquest dissabte que no es veu senador a Madrid de la plataforma liderada per ERC. "Francament, ser senador a Espanya no m'hi acabo de veure. Però, en fi, com deia aquell, estic a disposició del partit i del país", ha ironitzat Carretero, que acompanyat del president d'ERC, Oriol Junqueras, i del candidat a les generals, Alfred Bosch, ha presentat l'acord entre Esquerra i Reagrupament per tal de concórrer junts a les eleccions del 20-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui és un dia que recordarem perquè comencem a sumar. Passo de ser el candidat d'ERC elegit en unes primàries a ser el candidat de tots aquells que aposten per la llibertat del nostre país", ha afirmat Bosch.

Tot i això, el candidat d'Esquerra a les eleccions generals ha assenyalat que es tracta d'una "satisfacció continguda" perquè hauria volgut molt més i que altres formacions i persones significades s'haguessin integrat en la candidatura.

"Hem trucat a moltes portes, hem parlat amb molta gent i això és un signe de canvi", ha reflexionat Bosch, que no obstant això, ha reconegut que les converses amb Solidaritat Catalana (SI) no han arribat a bon port. "Fins a l'últim minut hem treballat per aconseguir alguna cosa però al final no ha estat possible. Segurament els temps no eren prou madurs però estic segur que la propera vegada ho aconseguirem", ha considerat el candidat d'ERC.

Per la seva banda, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha beneït la coalició amb Reagrupament i ha assegurat que sumar forces era una "obligació" de les forces independentistes. "Tothom és conscient que Catalunya viu una hora molt greu i ho serà més a partir del 20-N, quan hi haurà un govern espanyol força més hostil, encara que sembli mentida", ha reflexionat Junqueras. "Afortunadament el país ha acumulat moltes forces i la nostra obligació com a independentistes és crear les estructures que permetin que les forces s'acumulin, treballin juntes i amb els mateixos objectius", ha declarat el president d'Esquerra, que ha apostat perquè l'entesa amb Reagrupament sigui de llarg termini.

"No ens barallarem"

Pel que fa al número 1 de la llista de Barcelona per al Senat, Junqueras no ha desvetllat cap nom concret i ha assegurat que es tracta d'una "qüestió no resolta". "Avui ERC ha votat les seves llistes, aquesta tarda presentem la coalició amb Reagrupament i al llarg de les properes hores, de dos o tres dies, acabarem de resoldre les llistes definitives amb les persones de Reagrupament i els independents", ha puntualitzat el president d'Esquerra. El líder de Reagrupament, Joan Carretero, tampoc ha volgut donar més detalls. "Reitero que nosaltres hem parlat amb ERC només d'objectius i programa, encara que no pugui semblar veritat", ha afirmat Carretero.

"No ens barallarem per cap lloc en cap llista, és el que menys ens interessa en aquests moments, i nosaltres treballem a llarg termini", ha afegit el president de Reagrupament, que també s'ha mostrat "content i orgullós" de la coalició amb ERC. "Estem en un procés de suma i hem trencat una inèrcia de divisions en els darrers anys", ha afirmat. "La realitat, el país i els ciutadans ens han dit als independentistes que ens ho hem de fer mirar i hem de sumar i no restar. Hem entès el missatge, o anem junts o destrucció assegurada", ha reblat amb ironia Carretero, que ha defensat la tasca a Madrid. "Hi ha qui diu que no s'hi ha d'anar a fer res però nosaltres pensem que s'hi ha d'anar a fer pedagogia i a defensar els interessos catalans", ha comentat.

"El futur dels catalans és cada vegada més problemàtic. Jo sóc dels que crec que no és que hàgim tornat al 2007, com diu el conseller Mas-Colell, sinó que hem tornat al neolític", ha exclamat el president de Reagrupament. "Ens haurem de preguntar aviat si volem metges o diputacions i consells comarcals. Tot això es discutirà en aquestes eleccions generals", ha finalitzat Carretero.

stats