Política 05/07/2019

Podem rebutja l'oferta de Sánchez de tenir independents al govern

Montero diu que tots ells són "independents de l'Íbex-35"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, durant una reunió del partit sobre pactes.

MadridLa portaveu al Congrés d'Unides Podem, Irene Montero, ha rebutjat aquest divendres l'oferta que va llançar ahir el candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'incorporar ministres independents, de l'òrbita del partit lila, al futur executiu que volen fer. Sánchez va limitar l'entrada de membres del partit per la distància amb ells sobre la manera de resoldre la crisi catalana, i va proposar aquesta altra fórmula, que no satisfà els interessos dels liles. "Nosaltres som tots independents de l'Íbex-35", ha defensat Montero després de participar en una reunió del grup parlamentari per abordar les negociacions de la investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez i Pablo Iglesias es veuran dimarts en una reunió al Congrés a la qual arriben amb les posicions allunyades i sense haver-se mogut ni un mil·límetre en les últimes setmanes. Montero ha acusat el PSOE d'"incapacitat" per compartir executiu, que és segons ella el que van demanar els ciutadans espanyols amb el seu vot.

Montero ha deixat clar que no trauran de la negociació la seva exigència d'un "govern conjunt" que vagi més enllà de l'executiu de "cooperació" que els ha plantejat Sánchez, perquè segons ella aquesta és la millor manera de fer front "a les tres dretes".

Tot i aquesta distància, la diputada lila ha considerat que "és possible" tancar un acord de govern progressista abans del debat d'investidura previst per als dies 22 i 23 de juliol, i que tindrà una segona votació si, com és previsible, no hi ha majoria absoluta.

stats