Política 07/09/2017

Podem reclamarà el relleu de Coscubiela com a portaveu de CSQP

Joan Josep Nuet, que va abandonar el ple pel veto a Fachin, minimitza ara la polèmica

Xavi Tedó
1 min
Els diputats de Podem al Parlament Àngels Martínez i Albano Dante Fachin

BarcelonaEl Consell Ciutadà de Podem, que es reunirà un cop s'acabi el ple, demanarà el relleu de Joan Coscubiela com a portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) després que impedís que el diputat de la formació lila Albano Dante Fachin pogués fer ús de la paraula a mitges amb Lluís Rabell durant el debat de la votació de la llei del referèndum. El malestar pel veto de Coscubiela és enorme a les files de Podem, on les discrepàncies amb el seu portaveu són notòries des de l'inici de la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo soc el moderat", ha afirmat avui Albano Dante Fachin per evidenciar l'enuig que hi ha a la direcció de la formació lila amb l'actitud de Coscubiela, a qui acusen d'haver-se saltat l'acord de poder expressar la pluralitat d'aquest espai davant del referèndum amb una intervenció partida entre els que "promouen el boicot actiu a l'1-0 i els que criden a participar".

Davant d'aquest escenari, Podem es reunirà amb EUiA i ICV per sol·licitar el relleu del dirigent d'ICV i no descarten cap escenari en el futur si no s'accedeix al canvi de portaveu, fins i tot sortir del grup. ICV va minimitzar ahir la polèmica i avui també EUiA ha tret ferro al conflicte. El diputat i coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, que ahir va abandonar l'hemicicle per la negativa de Coscubiela a donar la paraula a Fachin, ho ha atribuït al "caos que es va viure ahir al Parlament" i ha remarcat que "en altres grups parlamentaris es van viure situacions similars que no van ser públiques".

stats