Nou Govern
Política 30/12/2010

Recoder creu que cal buscar alternatives als 80 km/h per garantir la qualitat de l'aire

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat serà l'encarregat d'impulsar una de les mesures estrella de la campanya de Mas

Albert Castellví
2 min

BarcelonaEl responsable de Territori i Sostenibilitat en el nou Govern d'Artur Mas, Lluís Recoder, assegura que els 80 quilòmetres per hora no són l'única manera de "garantir la qualitat de l'aire" a l'àrea metropolitana de Barcelona. "Es poden buscar altres solucions, però encara no sé quines", ha puntualitzat, recordant que fa tot just 24 hores que ha pres possessió del càrrec. En una entrevista a El món a Rac1, Recoder ha matisat que CiU no té intenció de suprimir la limitació de velocitat a les carreteres que envolten Barcelona, sinó que pretenen "flexibilitzar-la". Ell, juntament amb el conseller d'Interior, Felip Puig, serà l'encarregat de buscar la millor alternativa a aquesta mesura, molt criticada pel seu partit des que es va implantar i que es va convertir en un dels punts principals de la campanya electoral d'Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Recoder ha afegit que, per ell, els temes de sostenibilitat no són indiferents: "Hi he treballat molt, he estat activista i m'ho prendré seriosament. Vull implantar les polítiques mediambientals i de sostenibilitat a totes les polítiques del Govern i evidentment a les d'infraestructures". Segons el nou conseller, el medi ambient no hauria de ser un "element extern que posa traves als altres departaments", sinó que hi ha d'estar integrat.

Entre els principals reptes que afronta la seva conselleria ha defensat la necessitat de construir el Quart Cinturó i la voluntat del seu partit d'evitar que el cementiri de residus nuclears s'acabi ubicant a Ascó.

L'exalcalde de Sant Cugat s'ha referit també a la presència de Ferran Mascarell al nou executiu d'Artur Mas, i ha assegurat que està "content" que hi sigui, perquè té "molt de gruix intel·lectual", i pot aconseguir un "consens cultural de país". Recoder també ha dit que no comparteix la reacció del PSC en aquest cas: "Jo no hauria reaccionat com ho han fet algunes persones del PSC. No és una opa que s'hagi fet al partit, sinó que s'ofereix a una persona de vàlua que s'incorpori a un projecte que vol ser inclusiu".

stats