Nou Govern
Política 05/01/2011

Recoder fixa la millora de les línies de Rodalies i regionals com una de les seves prioritats

El conseller de Territori i Sostenibilitat recorda que l'Estat ha de complir el seu compromís d'inversions a Catalunya

Albert Castellví
2 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en la reunió del primer Consell Executiu.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha afirmat que el transport públic "i de forma molt específica, el ferroviari", serà un dels temes prioritaris del seu departament. Segons Recoder, els Ferrocarrils de la Generalitat ja tenen un nivell de qualitat molt important, però en canvi "on caldrà dedicar-se a fons és a Rodalies i regionals". En paraules del conseller, per millorar aquests serveis faran falta "recursos i molta imaginació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el nou responsable de les obres públiques de la Generalitat ha dit que el seu departament prioritzarà aquelles infraestructures que siguin un "factor de sostenibilitat" per al territori, i ha insistit també en la necessitat que l'Estat tiri endavant les obres que té pendents a Catalunya, en especial el Quart Cinturó. Sobre aquesta via, Recoder ha afirmat: "Tinc molt clar que s'ha de fer, però de manera que causi el mínim impacte al territori". Per això, diu, cal defensar el traçat de la Generalitat enfront del que proposa l'Estat.

Recoder també ha recordat al govern central que té una obligació amb la Generalitat d'invertir "uns 960 milions d'euros", segons marca l'Estatut, una xifra que ara per ara no està pressupostada. "Si no ho compleixen, ens enfadarem bastant", ha advertit el conseller, que no ha descartat la possibilitat de portar l'executiu de Zapatero al Tribunal Constitucional si incompleix aquesta clàusula de l'Estatut.

Com a responsable també de l'àrea de Sostenibilitat, Recoder ha insistit que per ell "el tema mediambiental no és sobrer ni secundari", sinó que és una de les seves "passions". Tot i així, creu que l'anterior departament de Medi Ambient ha estat poc àgil, i que cal millorar el funcionament d'aquesta àrea. "La burocràcia no pot aturar el país", ha sentenciat, i ha plantejat la possibilitat que es puguin tirar endavant projectes abans que obtinguin tots els informes mediambientals favorables, i que, en tot cas, "després ja s'inspeccionaran".

stats