Política 20/10/2011

Recoder: "Ens ho hem de continuar guanyant, perquè no ens ho regalaran"

El conseller de Territori i Sostenibilitat reconeix que el que es va aconseguir ahir "a qualsevol altre país hauria estat molt fàcil"

Ara
2 min
Lluís Recoder

BarcelonaLluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, ha valorat aquest dijous al matí a El matí de Catalunya Ràdio el pla ferroviari que ahir va aprovar la Unió Europea i també ha fet les seves previsions sobre com es podrà materialitzar d'ara en endavant. En aquest sentit, ha parlat escèpticament dels contactes entre el conseller i el ministre José Blanco sobre la priorització del Corredor Mediterrani respecte als altres que hi apareixen. Recoder ha afirmat que el ministre de Foment "repeteix sempre el seu mantra" de forma inacabable i li diu només que "el més important és que vosaltres (Catalunya) hi sigueu". Taxativament, el conseller ha assegurat que "ens ho hem de continuar guanyant perquè no ens ho regalaran", i ha admès que la decisió europea explicitada ahir no podrà deslligar-se del suport econòmic de l'Estat i de sectors privats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del seu punt de vista, Catalunya almenys ara "surt a la foto", ja que creu que fins ara no hi sortia, i opina que "ha quedat clar que deixar enrere el Corredor Mediterrani escapava de tota lògica". Tot i això, reconeix que per fer una valoració adequada cal tenir en compte "el tour que ahir va fer Blanco per altres capitals autonòmiques de l'Estat", ja que suposa que no devia dir el mateix a tot arreu.

Ara, tenim reconegut "un dibuix de prioritats" però caldrà veure quines decisions pren l'Estat sobre les inversions al respecte. Diu el conseller que "aquest dibuix s'ha de prioritzar", ja que en els plànols presentats per la UE hi surten "tots els corredors". A més, Recoder ha explicat que de "diners per a tots no n'hi ha però la prioritat som nosaltres".

D'altra banda, Recoder s'ha avançat a l'actitud que preveu per part del govern espanyol "sigui quin sigui" el seu color. A ell li és igual que siguin PP o PSOE, ja que "coneixem perfectament quines són les seves obsessions i prioritats". El conseller reivindica que "no pot ser que a nosaltres ens neguin el pa i la sal i que en línies ferroviàries que no produeixen retorn econòmic hi inverteixin".

stats