Publicitat
Publicitat

ERC i s'endú l'escó de Girona per menys 100 vots, a falta del recompte del vot per correu

El frec a frec entre PSC i ERC a Girona ha fet ballar l'escó entre tots dos partits durant tota la nit per unes desenes de vots. Amb el 100% escrutat ERC el conserva per menys de 100 vots

ERC ha recuperat el diputat per Girona quan hi ha el 100% dels vots escrutats. Els republicans, que durant tota la nit han viscut un frec a frec amb el PSC per l'últim diputat de la demarcació aconsegueixen, per només 100 vots, representació a Girona, tal i com s'ha sabut a les 2 de la matinada d'aquest dilluns, després que el ministeri de l'Interior fes públics els resultats de la demarcació amb el 100% de l'escrutini.

Amb 65.471, el PSC està molt a prop de doblar els números d'ERC. La repartició dels escons, però, fa que els socialistes necessitin augmentar la distància en 200 vots per fer-se amb l'escó que balla . Tot fa preveure que els partits estaran pendents del vot per correu abans de donar per perduda la batalla.

ERC, que durant gran part del recompte ha vist com es podia quedar sense representació a Girona, ha entrat, amb un 73% del vot escrutat, amb un diputat a la demarcació, però l'alegria els ha durat poc. Amb un 77% escrutat els republicans han perdut la representació per un sol vot. ERC comptava amb 25.484 sufragis, la meitat dels 50.968 del PSC, un vot per sota dels necessaris per obtenir el representant.

Entre el 80 i el 97% dels vots escrutats ERC ha tornat a recuperar l'escó, que ocuparia Teresa Jordà, però amb el 97,24% ERC l'ha tornat a perdre i amb el 98,41 l'han tornat a recuperar. L'estret marge fa que no es puguin aventurar dades definitives fins que no es compti l'últim vot que arribi per correu, en els pròxims dies.

CiU s'endú 3 diputats a la demarcació i el PP confirma la seva entrada en l'única demarcació catalana en què no entrava des del 2000, amb un escó.

RE

Més continguts de