Política 20/11/2011

ERC i s'endú l'escó de Girona per menys 100 vots, a falta del recompte del vot per correu

El frec a frec entre PSC i ERC a Girona ha fet ballar l'escó entre tots dos partits durant tota la nit per unes desenes de vots. Amb el 100% escrutat ERC el conserva per menys de 100 vots

Dani Sánchez
1 min

BarcelonaERC ha recuperat el diputat per Girona

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

65.471, el PSC està molt a prop de doblar els números d'ERC. La repartició dels escons, però, fa que els socialistes necessitin augmentar la distància en 200 vots per fer-se amb l'escó que balla

ERC, que durant gran part del recompte ha vist com es podia quedar sense representació a Girona, ha entrat, amb un 73% del vot escrutat, amb un diputat a la demarcació, però l'alegria els ha durat poc. Amb un 77% escrutat els republicans han perdut la representació per un sol vot. ERC comptava amb 25.484 sufragis, la meitat dels 50.968 del PSC, un vot per sota dels necessaris per obtenir el representant.

Entre el 80 i el 97% dels vots escrutats ERC ha tornat a recuperar l'escó, que ocuparia Teresa Jordà, però amb el 97,24% ERC l'ha tornat a perdre i amb el 98,41 l'han tornat a recuperar. L'estret marge fa que no es puguin aventurar dades definitives fins que no es compti l'últim vot que arribi per correu, en els pròxims dies.

CiU s'endú 3 diputats a la demarcació i el PP confirma la seva entrada en l'única demarcació catalana en què no entrava des del 2000, amb un escó.

stats