Política 28/09/2017

El president del Parlament Europeu reclama una "solució política" al conflicte català

Tajani demana iniciar el diàleg "a partir de dilluns"

Agències
1 min
El president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, en una imatge d'arxiu.

TallinEl president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, sempre ha defensat les tesis del govern espanyol sobre Catalunya. Tajani, que pertany al grup popular de l'Eurocambra, ha coincidit al 100% amb Rajoy a l'hora d'enfrontar-se a la demanda catalana de fer un referèndum per la independència. Però alguna cosa sembla haver canviat. En una entrevista a l'agència italiana de notícies Ansa, Tajani reclama una "sortida política" al conflicte català. Pot semblar poc, però mai fins ara l'havia reclamat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que Tajani insisteix que el referèndum de diumenge és "il·legítim", en reclamar que les dues parts s'asseguin a negociar, el president de l'Eurocambra se suma, tot i que de forma subtil, a la llista cada cop més nombrosa de dirigents polítics i líders d'opinió d'Europa que consideren inacceptable la manera com Madrid no ha volgut donar resposta a la reivindicació catalana. Tajani no ha parlat en cap moment de repressió, com sí que han fet eurodiputats i fins i tot relators de les Nacions Unides, però en les seves paraules hi ha un important canvi de guió, ja que insisteix que la solució al conflicte no pot venir de la negativa a parlar i de la imposició d'una solució judicial.

Cal destacar que Tajani ha fet aquestes declaracions a l'agència Ansa a Tallin, on se celebra una cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea. Una cimera a la qual no ha assistit el president espanyol, amb l'argument que s'ha de concentrar en el referèndum a Catalunya.

stats