Política 09/10/2019

Un regidor de Més Madrid renuncia a l'acta després d'un presumpte cas d'abús sexual

El partit assegura que li ha exigit la dimissió "immediata" després de conèixer els fets

Efe
2 min
El líder de Més Madrid, Íñigo Errejón, atenent els mitjans, en una imatge d’arxiu.

MadridEl regidor de Més Madrid Pablo Soto ha anunciat aquest dimarts que deixa l'acta a l'Ajuntament de Madrid. El grup municipal de Més Madrid l'hi ha exigit després que s'iniciés una investigació contra Soto per un suposat cas d'assetjament sexual a una militant, un episodi que Soto diu que no recorda perquè havia begut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regidor de Més Madrid, que va ser el responsable de Transparència i Participació Ciutadana de l'exalcaldessa Manuela Carmena, ha explicat a Twitter que renuncia després d'haver tingut coneixement fa una setmana que va fer sentir assetjada una persona a la qual va demanar ajuda per anar al lavabo, per la seva discapacitat.

Més Madrid, però, sosté que és la direcció del grup la que ahir amb caràcter d'urgència va prendre "la decisió de demanar la dimissió immediata del regidor", que es va comprometre a presentar-la, segons les mateixes fonts, abans de les deu de la nit. Més Madrid l'acusa de "fer públic un comunicat amb la seva versió dels fets que no concorda amb la versió de la víctima", a la qual la direcció del grup "concedeix absoluta veracitat", i es ratifica l'exigència de dimissió.

"No és no. En qualsevol moment, lloc o circumstància, caigui qui caigui. Que no hi hagi pròxima vegada", ha assenyalat la coportaveu de Més Madrid a Twitter, Rita Maestre.

Soto relata a Twitter que, segons li han explicat, mentre eren al lavabo, va dir a la militant "alguna cosa" que diu desconèixer i que "tenia to o significat sexual", i afegeix que, tot i que pot ser un "bocachancla" i fer bromes sexuals a la seva "família i amics propers", no recorda aquell episodi.

Soto atribueix a l'alcohol el fet de no recordar-ho i explica que amb el seu pes, 45 quilos, unes cerveses se li poden posar "malament", però que "en els últims anys" ha "mesurat malament la quantitat i la freqüència" amb la qual ha begut, una "falsa sortida", assenyala, "a situacions de pressió massa sovint".

Soto assenyala que ell no sap "qui és [la militant] i no podria reconèixer-la", i que, encara que no va ser "conscient" del suposat assetjament, hi ha una persona que s'ha vist perjudicada i, per això, ha demanat disculpes i ha assegurat que per no generar més mal "abandona" Més Madrid.

Fonts de Més Madrid han assenyalat a Efe que la direcció del grup va conèixer dilluns la informació sobre el possible assetjament de Soto a una militant i va adoptar "immediatament" un protocol "antiassetjament" encarregat a una experta. Arran d'això, aquest dimarts a la tarda "s'ha rebut un informe que confirma els fets i la seva gravetat".

Des que va tenir coneixement dels fets, Més Madrid ha estat "en contacte amb la víctima i els testimonis i ha buscat preservar la seva intimitat i garantir la protecció dels seus drets", afegeixen des del grup municipal. Més Madrid assenyala que davant fets d'aquesta mena "una força política progressista i feminista ha de ser ferma i contundent" i per això ha exigit la dimissió del seu regidor.

Soto (Madrid, 1979) és desenvolupador de programari i abans d'entrar en política va ser creador d'alguns dels programes d'intercanvi d'arxius P2P més utilitzats del món, com Blubster, Piolet o Manolito, i va ser absolt el 2011 després d'una denúncia en la qual algunes discogràfiques li reclamaven 13 milions d'euros.

stats