Política 26/10/2016

Els regidors de Badalona diuen al jutge que el 12-O no hi va haver obertura real de l'Ajuntament

Una representant d'ERC afirma que no comparteix el gest d'estripar la sentència judicial

Europa Press
2 min
Els sis regidors de Badalona que han declarat davant del jutge, acompanyats de l'alcaldessa, Dolors Sabater

BadalonaEls 6 regidors de Badalona que han declarat dimarts i dimecres com a investigats per un suposat delicte de desobediència han coincidit a defensar davant del jutge que el 12 d'octubre no hi va haver una obertura real de l'Ajuntament, sinó que es van limitar a atendre els ciutadans al vestíbul, segons han explicat a Europa Press i Efe fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La línia de defensa dels edils en els interrogatoris davant del jutjat d'instrucció número 4 de Badalona, on tots han accedit a respondre les preguntes tant del jutge com de la Fiscalia, apunta que, d'una banda, no va treballar cap funcionari i, d'una altra, que ells van acudir al consistori però sense posar-lo en funcionament amb l'encesa d'ordinadors.

Els regidors, per defensar que en cap moment van desobeir el mandat judicial que els prohibia obrir l'edifici, han relatat que després de l'ordre judicial van enviar un correu electrònic a tots els funcionaris per dir-los que no anessin a treballar, i que, als que tot i així van acudir al consistori el 12-O, no se'ls va deixar ocupar els seus llocs.

Després de la declaració dels 6 regidors de Guanyem Badalona En Comú i ERC -Oriol Lladó, José Téllez, Agnès Rotger, Laia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran-, el jutge ha citat a declarar com a testimonis per al dijous 3 de novembre els agents de la Policia Local que aquell dia eren a l'Ajuntament, han explicat fonts judicials.

El govern local tanca files amb Téllez

El govern municipal de Badalona ha tancat files al voltant del tercer tinent d'alcalde de la ciutat, José Téllez, després de la volada que ha agafat la famosa estripada de la interlocutòria judicial que prohibia obrir el consistori el 12-O. C's, el PP i el PSC van aprovar una moció al ple municipal d'aquest dimarts en què es demana el cessament del regidor, però la renúncia no es produirà. Coincidint amb la segona sessió de compareixences als jutjats de Badalona per donar explicacions sobre els fets del 12-O, l'alcaldessa, Dolors Sabater, ha afirmat que no farà cessar Téllez i ha reivindicat l'estripada com un acte de protesta de la instrumentalització de la justícia amb fins polítics.

Per la seva banda, Laia Sabater, responsable de Cultura, Educació i Esports de l'Ajuntament i companya de partit de Téllez, ha dit que "comprèn, entén, defensa i comparteix" l'estripada com una reacció d'enuig davant la "judicialització i instrumentalització" de la vida política badalonina. Francesc Duran també ha assegurat que comparteix el gest de Téllez: "A mi em sembla bé".

En canvi, qui se n'ha desmarcat és Agnès Rotger, d'ERC, que ha dit que no comparteix aquest acte concret tot i que sí que està d'acord amb el fons de la protesta, que és mostrar la "indignació per la judicialització de la política".

Rotger ha defensat que els regidors van complir el "seu deure i obligació com a servidors de la ciutadania amb la màxima normalitat possible" i ha lamentat haver de perdre el temps amb declaracions judicials quan hauria d'estar treballant per als veïns de Badalona.

En la seva declaració aquest dimarts, Téllez va dir que no es penedia d'haver estripat la resolució judicial i també ho va definir com un acte de "llibertat d'expressió" que servia per denunciar la "manipulació" de la justícia per part del PP.

stats