POLÍTICA
Política 22/06/2011

Una regidora de SI no pot prendre possessió per prometre el càrrec de manera “incorrecta”

Va dir: “Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'estat independent de la nació catalana”

Acn
1 min

Vall d'en BasLa regidora de SI a la Vall d'en Bas Laura Pujol haurà de repetir el jurament que, per llei, han de fer els regidors per prendre possessió del càrrec, ja que la junta electoral considera que la fórmula que va emprar no és vàlida. En el ple del passat 11 de juny, la regidora va usar la fórmula que han repetit els 50 regidors del partit a Catalunya: “Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la Nació catalana”. Després del ple, l'alcalde, el convergent Miquel Calm, va consultar a la junta electoral la validesa de la declaració. Aquesta ha resolt que ha de tornar a prometre el càrrec i està previst que ho faci aquest vespre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La regidora ja ha avançat que aquest vespre tornarà a utilitzar la mateixa fórmula perquè, segons diu, també és la mateixa que han fet servir els diputats al Parlament de Catalunya i la cinquantena de regidors arreu de Catalunya. "Fins i tot el nostre regidor a Cassà de la Selva, Marc Mascort, va posar una estelada damunt la taula en el moment de fer el jurament", ha recordat Pujol.



L'alcalde es va qüestionar la validesa del jurament per ser "substancialment diferent" a la fórmula establerta, segons reconeix un decret d'alcaldia. La Junta Electoral d'Olot va resoldre, després que se li elevés la qüestió, que la promesa no és vàlida. Segons la junta, la fórmula de Pujol "desnaturalitza el jurament o promesa que exigeix la llei".

stats