Política 17/11/2016

Podem registra el nom 'Units Podem' per evitar que els robin la marca

Iglesias treu transcendència a la decisió i explica que és una mesura "preventiva" perquè no es repeteixin casos com el de Barcelona en Comú

Europa Press
2 min
Iglesias consultarà a les bases 
 Si faciliten un govern PSOE-C’s

MadridPodem ha registrat al ministeri de l'Interior el partit polític Units Podem com a mesura "preventiva" per evitar que algú s'avanci i després intenti "vendre o fer un ús il·legítim" de la marca amb la qual el partit morat va concórrer en coalició amb altres formacions a les eleccions del 26 de juny. Així ho ha anunciat el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que ha restat importància a aquest tràmit i ha dit que ni ell ni altres dirigents del partit, com el secretari polític, Íñigo Errejón, coneixien la decisió dels seus advocats de registrar la marca perquè aquests "no necessiten cap autorització".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit Units Podem consta al registre del ministeri de l'Interior des del 29 de setembre i està associat a l'adreça de la seu del partit morat, al carrer Princesa, número 2 de Madrid. El seu logotip és el cor que il·lustra la propaganda electoral de la candidatura de confluència i el portaveu és Pablo Manuel Fernández Alarcón, membre de l'equip legal de Podem, que en declaracions a Europa Press ha dit que es tracta d'un "acte ordinari per defensar la marca en acabar una coalició". Iglesias ha assegurat que ha parlat amb el líder d'IU, Alberto Garzón, i amb el coportaveu d'Equo, Juantxo López de Uraldo, i que tots tres estan "molt satisfets" de la decisió de l'equip legal de Podem perquè és el que "evita que algú aliè s'apropiï de la marca, com ha passat altres vegades".

El líder de Podem fa referència així al cas que va afectar la candidatura de confluència d'Ada Colau, que va acabar anomenant-se Barcelona en Comú després que un particular registrés la marca Guanyem Barcelona amb la qual van néixer, fet que va impedir utilitzar-la.

El futur d'Units Podem

La notícia arriba en un moment en què el futur de la coalició Units Podem està a l'aire, de moment limitada a una aliança electoral. Podem afrontarà el debat en la segona assemblea estatal, a principis de l'any que ve: Iglesias i els seus afins són partidaris d'ampliar aquesta aliança perquè transcendeixi l'àmbit electoral i es converteixi en un espai polític d'unió entre les diferents forces que conformen la coalició, mentre que el sector liderat per Íñigo Errejón és contrari a aquesta idea.

stats