Política 25/01/2013

El rei Joan Carles rebrà Mas a la Zarzuela el dijous 31 de gener

Serà una trobada protocol·lària prèvia a la reunió que ha de tenir el president de la Generalitat amb Rajoy

Efe
1 min
El president Artur Mas i el rei Joan Carles van coincidir ahir al monestir de Pedralbes, on es va lliurar el premi de la Fundació Comte de Barcelona.

MadridEl rei Joan Carles rebrà en audiència el president de la Generalitat, Artur Mas, al Palau de la Zarzuela el proper dijous 31 de gener, segons han informat fonts de la casa reial. Serà una trobada protocol·lària, la primera des que Mas va tornar a ser investit president de Catalunya després de les eleccions del 25 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada del proper dijous tindrà lloc després que el Parlament hagi votat aquest dimecres una declaració a favor del dret a decidir de Catalunya, promoguda pel president de la Generalitat. L'audiència del cap de l'Estat amb Mas no ve, no obstant això, motivada per l'aprovació d'aquesta declaració, encara que el seu contingut pugui ser abordat en l'entrevista. S'inscriu en els contactes institucionals que el rei manté sempre a la Zarzuela amb els presidents autonòmics elegits després de la celebració d'eleccions autonòmiques. L'audiència tindrà lloc a les 12.30 hores.

A més, Mas té intenció de reunir-se properament al Palau de la Moncloa amb el president del Govern, Mariano Rajoy, una vegada que s'hagi celebrat la seva audiència amb el Rei, a fi d'exposar els detalls i conseqüències de la declaració sobiranista i reclamar la flexibilització del límit de dèficit per enguany. "Els contactes amb Madrid començaran relativament d'hora, en els pròxims dies o setmanes, alguns seran públics i d'altres privats, i serviran per construir i mantenir oberts els ponts de diàleg i de parlar del que diu la declaració del Parlament", va afirmar Artur Mas després de la votació de dimecres passat.

stats