Política 05/06/2014

La Casa Reial veu "raonable" que el rei sigui aforat per "evitar disbarats"

Joan Carles renunciarà al títol nobiliari de comte de Barcelona

Agències
1 min

MadridEL rei Joan Carles perdrà la seva inviolabilitat, és a dir, la seva immunitat davant la justícia, un cop abdiqui. Per això la Casa Reial considera "raonable" que el monarca sigui aforat. Tot i això, no és partidària que les seves futures funcions siguin regulades per un estatus específic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada informativa a la Zarzuela, un portaveu de la Casa Reial ha explicat que correspondrà a Felip VI assignar les tasques que farà el seu pare en aquesta nova etapa, si bé ha apuntat que "potser interessa" aprofitar l'experiència del rei com a interlocutor amb líders internacionals.

Però de cap manera la Casa Reial veu convenient "encapsular" les seves futures funcions amb una llei o un decret que estableixi un estatut específic sobre les seves activitats.

Aforament per "evitar disbarats"

Pel que fa el seu possible aforament, ha indicat que seria oportú per "evitar disbarats" i ha insistit en deixar clar que aquesta figura no suposa immunitat ni inviolabilitat, quelcom que perdrà per a les seves futurs accions a partir del moment en què deixi de ser cap d'estat.

Sense càrrecs nobiliaris

El portaveu de la Zarzuela ha insistit en aclarir que, després de passar el testimoni a Felip VI, Joan Carles no vol utilitzar cap títol nobiliari, per tant, no passarà a ser comte de Barcelona.

Tot i això, el tractament de Joan Carles i Sofia i els honors que hauran de rebre hauran de ser definits en un Decret, segons la Zarzuela.

stats