Política 17/04/2012

El rei admet que "és possible" que el safari a Botswana no fos una "decisió encertada", segons un amic pròxim al monarca

José Cusí, armador del 'Bribón', assegura en una carta a 'La Vanguardia' que jutjar el monarca per la cacera a l'Àfrica és "injust", perquè porta "tota una vida de sacrifici pel seu país"

Ara
2 min

BarcelonaL'amic del rei i armador del 'Bribón', José Cusí, assegura en una carta que publica 'La Vanguardia' que ha parlat amb el monarca per telèfon i assegura que l'ha trobat preocupat per "les lectures que s'estan fent del seu viatge". Segons explica en la missiva, Joan Carles de Borbó li ha confessat que "li feia il·lusió el desplaçament, però és possible que no hagi estat una decisió encertada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'amic del cap d'estat disculpa el safari a l'Àfrica perquè el rei no havia "pogut volar fins a Botswana per Setmana Santa perquè va haver de desplaçar-se a Kuwait per, entre altres raons, assegurar el subministrament de petroli a Espanya gràcies a la seva amistat amb la casa reial d'aquell país". Així, Cusí considera que ajornar les vacances una setmana "no va ser una bona idea".

Arran d'alguns comentaris que ha pogut sentir, l'armador assegura: "Conec Joan Carles de Borbó des de fa més de quaranta-cinc anys i em consta que s'ho està passant malament". Així, creu que jutjar la Corona pel que ha passat a Botswana "no és irracional, és sobretot injust". En aquesta línia, diu que ha sentit comentaris injustos respecte al cap d'estat i que, si es repassa "la seva biografia, ningú pot posar en dubte tota una vida de sacrifici pel seu país".

L'armador de l'equip de vela en què participa el monarca també opina sobre les crítiques que ha rebut la caça com a esport. Des del seu punt de vista, "la cinegètica controlada" és una "important font de riquesa per a una regió empobrida i despoblada".

En la conversa telefònica també hi ha hagut lloc per a l'humor, perquè han fet broma sobre ser "companys de ball": el rei porta una pròtesi al maluc dret i Cusí en porta una al maluc esquerre.

stats