POLÍTICA
Política 21/05/2014

El rei demana als nous jutges que respectin la Constitució

Ha mantingut una conversa cordial amb Mas, en coincidir a l'entrega de despatxos als nous jutges a Barcelona

Laura Díaz-roig / Efe
2 min
El rei Joan Carles amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, avui a Barcelona / @CasaReal

BarcelonaEl rei ha demanat aquest dimecres des de Barcelona als nous jutges que tinguin present "en tot moment els principis, valors i drets que la Constitució consagra i protegeix" en l'exercici de les seves funcions. Ha assegurat que, en aquesta tasca, sempre podran comptar amb "l'invariable" suport de la Corona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El monarca ha felicitat els joves i les seves famílies i ha assegurat que l'estat de dret vol que els seus jutges, en jutjar i fer executar el que s'ha jutjat, "es bolquin sense descans en la protecció i tutela dels principis i drets reconeguts pel nostre ordenament jurídic".

Els reis han presidit l'acte d'entrega de despatxos als nous jutges a l'Auditori de Barcelona. Dels 204 jutges que formen aquesta 64 promoció, 27 aniran a Catalunya.

A la cerimònia han assistit també el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, el president del Tribunal Constitucional, Francisco Perez de los Cobos, i el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, així com el president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

Les autoritats que formaven part de la taula presidencial han entrat per una porta lateral i no per l'habitual, per evitar les escales a l'escenari.

Conversa amb Mas

El rei i Mas s'han saludat cordialment i han mantingut una breu conversa en coincidir a l'acte, un any després de l'última visita oficial del monarca a Catalunya.

Després del lliurament de diplomes als jutges, el monarca i el president de la Generalitat han conversat breument, en to afable i sense deixar de somriure, i s'han agafat afectuosament pel braç, i fins i tot Mas ha donat al rei un copet a l'espatlla.

A la trobada entre tots dos, que ha durat al voltant d'un minut, han acudit després altres dels assistents: el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

L'intercanvi d'impressions entre el rei i Mas s'ha produït mentre tots dos esperaven a l'escenari de l'Auditori de Barcelona per fer-se una foto de família. Durant l'acte, el president català també ha conversat breument amb el ministre Gallardón i amb la reina Sofia, que estava asseguda al seu costat a la taula que presidia el lliurament de despatxos.

Posteriorment, la comitiva d'autoritats, amb Mas i Gallardón al capdavant, s'ha dirigit a la porta de l'Auditori per acomiadar els reis, els quals han tornat a saludar afectuosament abans que abandonessin el lloc.

stats