POLÍTICA
Política 25/04/2011

El relleu a Antifrau, encallat fins després del 22-M

ERC insinua que no hi haurà substitut per al malaguanyat Martínez Madero fins que passin les eleccions municipals, a causa de les denúncies aturades sobre ajuntaments. Per la seva banda, el socialista Joaquim Nadal preveu un acord en "poques setmanes"

Acn
2 min
La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha insinuat que no es desencallarà el nomenament del nou director de l'Oficina Antifrau fins després de les eleccions municipals. En una entrevista a l'ACN, Simó ha explicat que segur que algunes de les denúncies aturades i que no s'han pogut admetre a tràmit “afecten ens locals" i s'ha queixat que CiU negociï amb PSC i PPC sense comptar amb ERC. Per la seva banda, també en una entrevista a l'ACN, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha dit que s'estan explorant noms per substituir el malaguanyat David Martínez Madero i preveu que hi haurà un acord en "poques setmanes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simó ha explicat que CiU no ha tingut cap conversa amb ERC per negociar el nom del substitut de Martínez Madero, mort d'un infart el 21 de gener a l'aeroport de Milà, quan tornava d'un viatge a Singapur. A més, la dirigent republicana s'ha queixat que la federació convergent parli només amb PSC i PPC quan amb els vots d'ERC en tindria prou per designar director en segona volta. En primera volta es requereix una majoria de tres cinquenes parts, però en segona només fa falta majoria absoluta. La republicana s'ha preguntat per què CiU negocia en primera instància amb PSC i PPC i no amb els "impulsors de l'Oficina Antifrau i els principals interessats que l'OAC funcioni, perquè és el vigia de la transparència i de les bones pràctiques del Govern i de la resta d'administracions". Simó també ha pronosticat que l'afer "es desencallarà miraculosament després del 22 de maig". 



Nadal preveu un acord proper

Des del PSC, el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha explicat que ha parlat diverses vegades del nomenament del nou director de l'Oficina Antifrau amb el president de la Generalitat i també amb la presidenta del Parlament. Ha apuntat que "s'estan explorant noms" ara mateix i que s'ha de trobar la manera de fer possible un acord perquè hi hagi nou director i es desencalli una situació "que no és desitjable per ningú". En qualsevol cas, ha dit que espera que hi hagi un acord en "poques setmanes", abans de l'estiu "amb tota seguretat".

stats