INFRAESTRUCTURES
Política 27/01/2011

Mas ordena congelar la renovació del contracte programa de Rodalies Renfe

L'actual contracte amb l'operadora acaba el 31 de desembre. El Govern avisa que la renovació dependrà de si Madrid millora el servei

Isaac Salvatierra
2 min
Mas conversa amb Blanco, a l'estació de Figueres-Vilafant

PerpinyàEl Govern tensa la corda amb Renfe. El president Artur Mas ha ordenat congelar la renovació del contracte programa de Renfe com a operador del servei de Rodalies arran de la vaga de maquinistes. Així ho ha confirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, des de Perpinyà, durant la inauguració oficial de la connexió del TGV amb França.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Recoder ha explicat que l'actual contracte amb Renfe acaba el pròxim 31 de desembre i ha fet entendre que la seva renovació dependrà que, des de Madrid, s'acceptin les peticions de millora de servei per part del Govern. El conseller ha parlat sobre això els últims dies amb el ministre de Foment, José Blanco, qui també ha estat present en la inauguració oficial entre Figueres (Alt Empordà) i Perpinyà en la connexió del TGV amb França.

L'anterior executiu de la Generalitat va decidir prolongar la relació amb Renfe fins al 2015, "però no se signarà per ordre del president", ha insistit Recoder, que d'aquesta manera ha confirmat les amenaces llançades ahir des del Govern. El conseller de Territori ha ensenyat el seu telèfon mòbil als periodistes i ha explicat que hi rep els incidents de Renfe i els dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, "i gairebé mai no n'hi ha cap dels segons", ha dit. I ha afegit: "Adif no té les línies com les hauria de tenir, així que demanem al propietari de les vies que les posi en condicions i això és el que reclamen al ministeri". "Com a govern no ens sentim compromesos amb cap companyia sinó amb els ciutadans", ha afegit el conseller, que ha reiterat que si bé existia un document signat fins al 2015, el nou govern de la Generalitat necessita "garanties del servei".

Sobre aquest assumpte, Blanco ha preferit destacar l'acord al qual s'ha arribat finalment amb els treballadors en vaga que ha permès "superar la situació".

Ahir la vicepresidenta Joana Ortega va avisar que si el servei de Renfe no és bo, en qualsevol moment el Govern pot buscar una altra operadora.

stats