Política 02/04/2011

La premsa internacional destaca que la renúncia de Zapatero obre la lluita per la successió al PSOE

Els mitjans anglosaxons, francesos i italians recullen l'anunci del president del govern espanyol. El Herald Tribune, el primer en recollir la notícia a la seva web

Redacció
1 min
La web de Il Corriere della Sera s'ha fet ressò de la notícia

BarcelonaAlguns dels principals mitjans de comunicació internacionals han tardat pocs minuts a fer-se ressò de l'anunci del president del govern espanyol de no presentar-se com a candidat a les pròximes eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Herald Tribune ha estat el primer mitjà en recollir la notícia a la seva web, pocs minuts després que es fes pública, dient que "El primer ministre espanyol no buscarà una tercera legislatura". L'agència de notícies britànica Reuters ha fet un ampli seguiment de la notícia.

L'anunci de Zapatero també ha estat recollit pels mitjans francòfons. La cadena de televisió TF1 anunciava al migdia que "Zapatero renuncia al 2012" mentre que el diari Le Monde explica a la seva web que Zapatero no serà el candidat del PSOE a les properes eleccions. El rotatiu belga Le Soir també destaca a la seva edició digital que el president del govern espanyol "no repetirà com a candidat".

La premsa italiana ha recollit de manera àmplia l'anunci de Zapatero a les webs dels diaris digitals. Il Corriere della Sera titula: "Zapatero: ho deixo al 2012" i explica que el candidat del PSOE a les generals serà un altre. El diari La Reppublica destaca que el successor sortirà d'un procés d'eleccions primàries.

stats