Política 10/07/2011

La xarxa retruny pel reportatge del diari 'El Mundo' que recomana fer dieta a Leire Pajín

Els tuits d'indignació pel "masclisme" que desprèn el text, que mostra la imatge actual de la ministra amb biquini i com estaria si fes règim, han estat un dels temes del cap de setmana. Pedro J. Ramírez resta importància al reportatge i diu que no entén la "histèria"

Redacció
2 min
El reportage polèmic

BarcelonaLa ministra espanyola de Sanitat, Leire Pajín, pot haver guanyat alguns punts de popularitat aquest cap de setmana, arran del reportatge sobre el seu sobrepès publicat aquest dissabte a 'El Mundo'. La peça, que retreu a la socialista que no prediqui amb l'exemple i li recomana una dieta, ha desfermat a la xarxa, de manera molt visible a Twitter, una onada d'indignació i "fàstic" pel "masclisme" que desprèn.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alguns tuits han reproduït la plana sencera del reportatge, que mostra la ja famosa foto amb biquini de la ministra al Llatzaret, a Menorca, on va estar uns dies amb els seus pares en un recinte reservat al personal del seu ministeri, una estada que ja va provocar polèmica. La imatge real és confrontada amb una imatge virtual que indica com estaria Pajín si fes la dieta que li recomana el diari de Pedro J. Ramírez, després de consultar dietistes.

El recrimina a la ministra que, havent presentat un estudi sobre l'obesitat infantil no prediqui amb l'exemple i passegi el seu sobrepès –sempre segons 'El Mundo' i els dietistes que ha consultat– tranquil·lament. "Potser li passa com al seu camarada Felipe González, al qual, com critica José Blanco, li agrada donar consells però no rebre'n", especula el reportatge.

El reportatge està firmat per Marta Pescador, i el fet que l'autora sigui una dona és un dels motius d'indignació, segons alguns tuits dels que critiquen la informació. En general, els usuaris de Twitter consideren que Pajín és atacada perquè és "dona i jove". La periodista Julia Otero (@julia_otero) recorda que l'alcalde de Valladolid ja va fer un comentari masclista sobre la ministra –concretament sobre els seus llavis carnosos– i creu que és "denigrant" i un "fasticpena". Alguns dels tuits de protesta utilitzen els hahstags #estonoesperiodismo i #lollamanperiodismoynoloes. Molts dels tuitaires deixen clar que no senten simpatia per la ministra, però rebutgen que la critiquin pel seu físic.

Les crítiques no han afectat el director del diari, tot i que li demanen que es disculpi. Pedro J. Ramírez ha assegurat, també a Twitter, que es tractava d'un reportatge en un espai "secundari" del diari i que no entén la "histèria" que ha provocat.

Les crítiques, però, no són l'única reacció. També hi ha tuits que diuen que no n'hi ha per a tant i d'altres que ja han vist les possibilitats per l'humor càustic que ofereix el tema i en fan acudits.

stats