Política 09/02/2016

La germana del rei torna al banc dels acusats en el judici pel cas Nóos

Es reprèn la vista després que s'hagi decidit definitivament que Cristina de Borbó ha de ser jutjada. L'exsecrtari de l'institut sí que ha quedat exculpat i passa d'acusat a testimoni

Jaume Vinyas
1 min
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarín, entrant a l'Escola Balear d'Administració Pública. / ISAAC BUJ

PalmaCristina de Borbó, germana del rei d'Espanya, Felip VI, torna a seure al banc dels acusats des d'aquest matí, en què s'ha reprès el judici pel cas Nóos. La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han arribat a l’Escola Balear de l’Administració Pública, on se celebra la vista, quan faltaven uns deu minuts per a les 9 del matí, un quart d'hora abans que comencés la sessió. En la primera jornada del judici, celebrada l’11 de gener, havien arribat una hora abans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera arrenca definitivament el judici després que s'hagin estudiat les qüestions prèvies presentades per les parts, entre les quals hi havia la petició de la defensa de la infanta perquè quedés exclosa de la llista d'acusats. Un cop denegada aquesta petició, el judici segueix i avui comencen les declaracions.

Llegeix aquí els arguments del tribunal per mantenir acusada la infantaL'únic acusat que ha estat exculpat a última hora és l’exsecretari de l'Instituto Nóos, Miguel Tejeiro. El tribunal li ha retirat la condició d'acusat, però continuarà lligat al procés com a testimoni, tal com han demanat diverses defenses. D’aquesta manera, el nombre d’acusats es redueix a 17.

Tejeiro només havia estat denunciat per l’acusació popular exercida per Manos Limpias. La setmana passada, però, el sindicat d’ultradreta va retirar l’acusació. L’advocada Virginia López Negrete s’ha negat a revelar els motius del canvi de parer i ho ha atribuït a una “estratègia processal que ja s’anirà veient durant el judici”.

stats