Publicitat
Publicitat

L'elecció del jurat obliga a ajornar el judici a Camps i Costa

L'elecció del tribunal popular s'allarga deu hores, mentre que habitualment en dura tres

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha ajornat fins dimarts l'inici de la vista oral contra Francisco Camps i Ricardo Costa a causa de l'avançada hora en què ha conclòs el procés de constitució del jurat , que s'ha prolongat des de les deu del del matí fins a les deu de la nit.

Així ho ha decidit el magistrat president del tribunal, Juan Climent , després que el ministeri fiscal i els advocats de l'acusació i de la defensa hagin emprat tota la jornada d'avui a interrogar els 19 candidats del jurat per acceptar o descartar la seva participació .

L'elecció del tribunal popular , compost per onze persones (nou titulars i dos suplents ) , ha durat unes deu hores , a les quals cal sumar un recés de dues hores que s'ha concedit perquè els ciutadans escollits poguessin dinar .

La llarga durada final d'aquest procés , que en un judici corrent no se sol prolongar més de tres hores , ha impedit que prestessin declaració els dos acusats . L' interrogatori estava previst per avui , just després de l'exposició inicial de la Fiscalia i els lletrats .

D'aquesta manera , els testimonis que hi havia previstos per a la jornada de demà , entre ells els suposats caps de la trama Gürtel , haurien de prestar declaració després , en una jornada que començarà abans del previst .

Camps i Costa estan acusats d'un delicte continuat de suborn passiu per acceptar diferents peces de vestir suposadament abonades per l'esmentada xarxa .

Durant tot el dia d'avui, un trentena de ciutadans s'han concentrat davant del Palau de Justícia per exigir una " sanció exemplar " a l'expresident valencià , mentre una altra vintena esperava des de primera hora del matí poder accedir a la vista pública , la majoria d els quals han donat mostres de suport a Camps.
21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT