Política 17/06/2014

La representació del govern espanyol a la UE diu que "de cap manera" ha pressionat per cancel·lar la conferència sobre Catalunya

Fonts diplomàtiques espanyoles asseguren que el 'think tank' és un organisme "independent" que pren "les seves pròpies decisions"

Acn
1 min

Brussel·lesLa representació del govern espanyol a la Unió Europea ha dit aquest dimarts que "no ha intervingut de cap manera" en la decisió del Centre for European Policy Studies (CEPS) de suspendre la conferència del president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver i Pi-Sunyer a Brussel·les. Fonts diplomàtiques espanyoles han defensat que el CEPS és "un think tank independent que pren les seves pròpies decisions". El CEPS ha cancel·lat a última hora la xerrada de Viver i Pi-Sunyer i, segons el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), la decisió podria estar relacionada amb les "pressions" del Ministeri d'Exteriors per "impedir" el debat sobiranista a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La representació espanyola davant de la UE no ha intervingut de cap manera en la decisió del CEPS de cancel·lar la conferència sobre Catalunya", han assegurat fonts diplomàtiques davant de la polèmica aixecada per la suspensió de l'acte, que finalment s'ha celebrat en un espai alternatiu del Centre Internacional de Premsa de Brussel·les.

En una piulada aquest dimarts, el CEPS ha "negat categòricament" que hi hagi hagut "cap pressió per part del govern espanyol" per aturar la conferència de Viver i Pi-Sunyer, i ha afegit que "s'ha posposat, no cancel·lat". Un portaveu del 'think tank' havia justificat a l'ACN la decisió de suspendre l'acte perquè no va poder trobar "un segon ponent" que pogués "rebatre les tesis de Pi-Sunyer i el CATN i garantís un debat més equilibrat".

stats